Gå til sidens indhold
22.09.2017

Byens historie vender hjem

Partierne bag budgetforliget har besluttet at afsætte penge, der sikrer, at en række af de arkivalier, som Rigsarkivet har flyttet til Viborg, nu kommer retur til Aarhus.

En væsentlig del af byens historie vender nu hjem til Aarhus. Partierne bag budgetforliget har besluttet at afsætte penge, der sikrer, at en række af de arkivalier, som Rigsarkivet har flyttet til Viborg, nu kommer retur til Aarhus.

 

Aarhus får nu sin historie tilbage. En række private Aarhus-arkiver er gennem tiden blevet afleveret til Erhvervsarkivet, da det lå i Aarhus. Men siden har Rigsarkivet flyttet sine arkiver til Viborg. Nu har partierne bag budgetforliget i Aarhus Kommune sikret, at arkiverne igen kan vende hjem og blive en del af byens stadsarkiv.

 

”Det er helt oplagt, at Aarhus’ historie hører til i Aarhus. Arkiverne er blevet givet i forventning om, at de kom aarhusianerne til gavn. Når de vender hjem, bliver det lettere for byens borgere og studerende at gå på opdagelse i byens historie,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

 

Det skønnes, at ca. 40 arkiver vil være relevante at hjemtage. Det svarer til ca. 1,6 hyldekilometer. Det drejer sig bl.a. om arkiverne fra borgmestrenes privatarkiver, Festugen, Aarhus Stiftstidende, Frichs Fabrikker og AGF.

 

Forligspartierne afsætter til det formål en engangsudgift på 280.000 kr. i 2018 og årligt 200.000 kr. i drift fra 2018 og frem.

 

Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter