Gå til sidens indhold
22.09.2017

Byens historie vender hjem

Partierne bag budgetforliget har besluttet at afsætte penge, der sikrer, at en række af de arkivalier, som Rigsarkivet har flyttet til Viborg, nu kommer retur til Aarhus.

En væsentlig del af byens historie vender nu hjem til Aarhus. Partierne bag budgetforliget har besluttet at afsætte penge, der sikrer, at en række af de arkivalier, som Rigsarkivet har flyttet til Viborg, nu kommer retur til Aarhus.

 

Aarhus får nu sin historie tilbage. En række private Aarhus-arkiver er gennem tiden blevet afleveret til Erhvervsarkivet, da det lå i Aarhus. Men siden har Rigsarkivet flyttet sine arkiver til Viborg. Nu har partierne bag budgetforliget i Aarhus Kommune sikret, at arkiverne igen kan vende hjem og blive en del af byens stadsarkiv.

 

”Det er helt oplagt, at Aarhus’ historie hører til i Aarhus. Arkiverne er blevet givet i forventning om, at de kom aarhusianerne til gavn. Når de vender hjem, bliver det lettere for byens borgere og studerende at gå på opdagelse i byens historie,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

 

Det skønnes, at ca. 40 arkiver vil være relevante at hjemtage. Det svarer til ca. 1,6 hyldekilometer. Det drejer sig bl.a. om arkiverne fra borgmestrenes privatarkiver, Festugen, Aarhus Stiftstidende, Frichs Fabrikker og AGF.

 

Forligspartierne afsætter til det formål en engangsudgift på 280.000 kr. i 2018 og årligt 200.000 kr. i drift fra 2018 og frem.

 

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code