Gå til sidens indhold
22.09.2017

Byens historie vender hjem

Partierne bag budgetforliget har besluttet at afsætte penge, der sikrer, at en række af de arkivalier, som Rigsarkivet har flyttet til Viborg, nu kommer retur til Aarhus.

En væsentlig del af byens historie vender nu hjem til Aarhus. Partierne bag budgetforliget har besluttet at afsætte penge, der sikrer, at en række af de arkivalier, som Rigsarkivet har flyttet til Viborg, nu kommer retur til Aarhus.

 

Aarhus får nu sin historie tilbage. En række private Aarhus-arkiver er gennem tiden blevet afleveret til Erhvervsarkivet, da det lå i Aarhus. Men siden har Rigsarkivet flyttet sine arkiver til Viborg. Nu har partierne bag budgetforliget i Aarhus Kommune sikret, at arkiverne igen kan vende hjem og blive en del af byens stadsarkiv.

 

”Det er helt oplagt, at Aarhus’ historie hører til i Aarhus. Arkiverne er blevet givet i forventning om, at de kom aarhusianerne til gavn. Når de vender hjem, bliver det lettere for byens borgere og studerende at gå på opdagelse i byens historie,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

 

Det skønnes, at ca. 40 arkiver vil være relevante at hjemtage. Det svarer til ca. 1,6 hyldekilometer. Det drejer sig bl.a. om arkiverne fra borgmestrenes privatarkiver, Festugen, Aarhus Stiftstidende, Frichs Fabrikker og AGF.

 

Forligspartierne afsætter til det formål en engangsudgift på 280.000 kr. i 2018 og årligt 200.000 kr. i drift fra 2018 og frem.

 

Link til denne side

Nyheder

 • 17.10.2017

  Nørreportkrydset lukker i 28 timer

  Et af Aarhus’ trafikale knudepunkter bliver lukket i 28 timer i weekenden, når der skal lægges nyt asfalt i Nørreportkrydset.
 • 16.10.2017

  Livsglæden får vinger på Plejehjemmet Skæring

  Et brevdueslag med brevdueunger indsamlet fra hele landet skal bringe mere liv til Plejehjemmet Skæring til stor glæde for beboerne – ikke mindst den gamle brevdueentusiast Jens Laursen, der bor på plejehjemmet.
 • 13.10.2017

  Erhvervslejemål bliver til ungdomsboliger i Aarhus N

  115 bæredygtige ungdomsboliger opført af Boligkontoret Århus er på vej på Katrinebjerg. Yderligere 131 almene familie- og ungdomsboliger venter forude.
 • 12.10.2017

  Gratis parkering i Navitas i uge 42

  Mange vil tilsyneladende hellere køre rundt i Latinerkvarteret den halve formiddag for at finde en parkeringsplads i gadeplan i stedet for at benytte en af de 450 offentlige parkeringspladser i Navitas. En kampagne med gratis parkering skal få aarhusianernes øjne op for det lettilgængelige parkeringsanlæg lige midt i Aarhus.
 • 12.10.2017

  Sæt dig på kunsten i Generationernes Hus

  Et meget stort kunstværk udformet i træ bliver en del af inventaret i Generationernes Hus på Aarhus Ø. Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe værket, som vil kunne bruges og ses af alle i huset.
 • 12.10.2017

  Forsvarsgeneral hædres med plads

  John Stampe, som har rekorden for flest spillede kampe for AGF, får pladsen for enden af Stadion Allé opkaldt efter sig.
 • 12.10.2017

  Styrket indsats for sikre skoleveje

  17,5 millioner kroner skal de kommende tre år bruges til at optimere sikkerheden på aarhusianske skoleveje. Målet er bl.a. at motivere endnu flere børn til at cykle eller gå i skole.
 • 11.10.2017

  Manglende søvn gør elever rastløse og ødelægger evnen til at koncentrere sig

  Elever og medarbejdere på Frederiksbjerg Skole i denne uge med et helt nyt materiale, der skal gøre børnene, de unge og deres forældre mere bevidste om værdien af søvn.
 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter