Gå til sidens indhold
22.09.2017

Eskelund bliver byens nye koncert- og eventplads

Budgetforligspartierne har afsat 10 millioner kroner til at igangsætte arbejdet med at gøre Eskelund klar til at huse store koncerter og festivaler.

Aarhus får endelig en permanent festival- og koncertplads. Partierne bag det netop indgåede budgetforlig har besluttet at bruge 10 millioner kroner, til at begynde arbejdet med at gøre Eskelund klar til store koncerter og festivaler.

 

Efter at have undersøgt 38 mulige placeringer ligger det nu fast, at Eskelund bliver den nye festival- og eventplads i Aarhus. Budgetforligspartierne har afsat 10 millioner kroner til at igangsætte arbejdet.

 

”I alt for mange år er de store internationale koncerter kørt uden om Aarhus. Det er synd, for Aarhus har et musikinteresseret publikum. Med etableringen af Eskelund sikrer vi, at Aarhus nu kan komme i spil til de store koncerter, og at Northside er sikret en permanent placering i Aarhus. Det er sød musik i mine ører, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

 

Kun tre kilometer fra Rådhuspladsen ligger Eskelund som en grøn oase. Stedet ligger smukt placeret og vil til hverdag være en folkepark, hvor mennesker kan mødes og nyde naturen. Derudover vil pladsen kunne bruges til både store og mindre koncerter. Op mod 40.000 publikummer er der plads til.

 

For at få igangsat processen med at etablere en eventplads har forligspartierne afsat et beløb på 10 mio. kr.

 

”Nu er vi endelig i gang. Jeg er glad for, at vi nu kan begynde arbejdet med at etablere en permanent koncert- og eventplads. Det fortjener Aarhus. Den nye plads er et godt udgangspunkt for at fortsætte Kulturhovedstadens arbejde med at præsentere store internationale kulturbegivenheder i Aarhus,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Koncertpladsen forventes at være klar i 2021.  

Link til denne side

Nyheder

 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 • 08.02.2018

  Fald i andelen af privatskoleelever i Aarhus

  For første gang i nyere tid oplever skolerne i Aarhus Kommune et lille fald i andelen af elever, der går i privatskole. Dermed flader kurven over sivningen af elever fra folkeskole til privatskoler ud for første gang siden 1982.
 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code