Gå til sidens indhold
22.09.2017

Eskelund bliver byens nye koncert- og eventplads

Budgetforligspartierne har afsat 10 millioner kroner til at igangsætte arbejdet med at gøre Eskelund klar til at huse store koncerter og festivaler.

Aarhus får endelig en permanent festival- og koncertplads. Partierne bag det netop indgåede budgetforlig har besluttet at bruge 10 millioner kroner, til at begynde arbejdet med at gøre Eskelund klar til store koncerter og festivaler.

 

Efter at have undersøgt 38 mulige placeringer ligger det nu fast, at Eskelund bliver den nye festival- og eventplads i Aarhus. Budgetforligspartierne har afsat 10 millioner kroner til at igangsætte arbejdet.

 

”I alt for mange år er de store internationale koncerter kørt uden om Aarhus. Det er synd, for Aarhus har et musikinteresseret publikum. Med etableringen af Eskelund sikrer vi, at Aarhus nu kan komme i spil til de store koncerter, og at Northside er sikret en permanent placering i Aarhus. Det er sød musik i mine ører, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

 

Kun tre kilometer fra Rådhuspladsen ligger Eskelund som en grøn oase. Stedet ligger smukt placeret og vil til hverdag være en folkepark, hvor mennesker kan mødes og nyde naturen. Derudover vil pladsen kunne bruges til både store og mindre koncerter. Op mod 40.000 publikummer er der plads til.

 

For at få igangsat processen med at etablere en eventplads har forligspartierne afsat et beløb på 10 mio. kr.

 

”Nu er vi endelig i gang. Jeg er glad for, at vi nu kan begynde arbejdet med at etablere en permanent koncert- og eventplads. Det fortjener Aarhus. Den nye plads er et godt udgangspunkt for at fortsætte Kulturhovedstadens arbejde med at præsentere store internationale kulturbegivenheder i Aarhus,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Koncertpladsen forventes at være klar i 2021.  

Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter