Gå til sidens indhold
22.09.2017

Eskelund bliver byens nye koncert- og eventplads

Budgetforligspartierne har afsat 10 millioner kroner til at igangsætte arbejdet med at gøre Eskelund klar til at huse store koncerter og festivaler.

Aarhus får endelig en permanent festival- og koncertplads. Partierne bag det netop indgåede budgetforlig har besluttet at bruge 10 millioner kroner, til at begynde arbejdet med at gøre Eskelund klar til store koncerter og festivaler.

 

Efter at have undersøgt 38 mulige placeringer ligger det nu fast, at Eskelund bliver den nye festival- og eventplads i Aarhus. Budgetforligspartierne har afsat 10 millioner kroner til at igangsætte arbejdet.

 

”I alt for mange år er de store internationale koncerter kørt uden om Aarhus. Det er synd, for Aarhus har et musikinteresseret publikum. Med etableringen af Eskelund sikrer vi, at Aarhus nu kan komme i spil til de store koncerter, og at Northside er sikret en permanent placering i Aarhus. Det er sød musik i mine ører, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

 

Kun tre kilometer fra Rådhuspladsen ligger Eskelund som en grøn oase. Stedet ligger smukt placeret og vil til hverdag være en folkepark, hvor mennesker kan mødes og nyde naturen. Derudover vil pladsen kunne bruges til både store og mindre koncerter. Op mod 40.000 publikummer er der plads til.

 

For at få igangsat processen med at etablere en eventplads har forligspartierne afsat et beløb på 10 mio. kr.

 

”Nu er vi endelig i gang. Jeg er glad for, at vi nu kan begynde arbejdet med at etablere en permanent koncert- og eventplads. Det fortjener Aarhus. Den nye plads er et godt udgangspunkt for at fortsætte Kulturhovedstadens arbejde med at præsentere store internationale kulturbegivenheder i Aarhus,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Koncertpladsen forventes at være klar i 2021.  

Link til denne side

Nyheder

 • 17.10.2017

  Nørreportkrydset lukker i 28 timer

  Et af Aarhus’ trafikale knudepunkter bliver lukket i 28 timer i weekenden, når der skal lægges nyt asfalt i Nørreportkrydset.
 • 16.10.2017

  Livsglæden får vinger på Plejehjemmet Skæring

  Et brevdueslag med brevdueunger indsamlet fra hele landet skal bringe mere liv til Plejehjemmet Skæring til stor glæde for beboerne – ikke mindst den gamle brevdueentusiast Jens Laursen, der bor på plejehjemmet.
 • 13.10.2017

  Erhvervslejemål bliver til ungdomsboliger i Aarhus N

  115 bæredygtige ungdomsboliger opført af Boligkontoret Århus er på vej på Katrinebjerg. Yderligere 131 almene familie- og ungdomsboliger venter forude.
 • 12.10.2017

  Gratis parkering i Navitas i uge 42

  Mange vil tilsyneladende hellere køre rundt i Latinerkvarteret den halve formiddag for at finde en parkeringsplads i gadeplan i stedet for at benytte en af de 450 offentlige parkeringspladser i Navitas. En kampagne med gratis parkering skal få aarhusianernes øjne op for det lettilgængelige parkeringsanlæg lige midt i Aarhus.
 • 12.10.2017

  Sæt dig på kunsten i Generationernes Hus

  Et meget stort kunstværk udformet i træ bliver en del af inventaret i Generationernes Hus på Aarhus Ø. Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe værket, som vil kunne bruges og ses af alle i huset.
 • 12.10.2017

  Forsvarsgeneral hædres med plads

  John Stampe, som har rekorden for flest spillede kampe for AGF, får pladsen for enden af Stadion Allé opkaldt efter sig.
 • 12.10.2017

  Styrket indsats for sikre skoleveje

  17,5 millioner kroner skal de kommende tre år bruges til at optimere sikkerheden på aarhusianske skoleveje. Målet er bl.a. at motivere endnu flere børn til at cykle eller gå i skole.
 • 11.10.2017

  Manglende søvn gør elever rastløse og ødelægger evnen til at koncentrere sig

  Elever og medarbejdere på Frederiksbjerg Skole i denne uge med et helt nyt materiale, der skal gøre børnene, de unge og deres forældre mere bevidste om værdien af søvn.
 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter