Gå til sidens indhold
04.09.2017

Folkemøde til Aarhus i 2018

Aarhus holder et regulært folkemøde i 2018, når byen er Europæisk Frivillighovedstad. Byen synliggør og fejrer den frivillige indsats og debatterer fremtidens løsninger. Vær med til at forme folkemødet.

På Bornholm handler folkemødet om politik og demokrati, på Mors bliver der talt om kunst og kultur. Nu vil Aarhus lægge by til et folkemøde om frivillighed.

Alle kan på et stormøde 10. september være med til forberedelser af et folkemøde i Aarhus og præge indholdet. Borgmester Jacob Bundsgaard håber, at det skaber nye muligheder for frivilligheden:

 

- Folkemødet bliver en fest for de frivillige kræfter. Samtidig kan vi tage fat på nogle af de udfordringer, der er for de frivillige aktiviteter i Danmark. Jeg håber selv, at det bliver mere tilgængeligt at være frivillig og bidrage i samarbejde med professionelle, men det er igen op til folk selv. Vi er alle frivillige i en eller anden grad, men det skal synliggøres, så både professionelle og frivillige kræfter lettere kan finde hinanden og gøre brug af hinandens ressourcer, siger Jacob Bundsgaard, som er formand for Udvalget for Samskabelse og Frivillighed, som står bag Den Europæiske Frivillighovedstad.

 

FO-Aarhus er også repræsenteret i udvalget og vil gerne lægge lokaler til et folkemøde, fortæller Torben Dreier:

 

- Der er nærmest næstekærlighed i frivillighed, og de frivilliges kræfter og engagementet er et hjertebarn for FO-Aarhus. I FO-byen foregår der i forvejen masser af frivillige aktiviteter, og det er oplagt som en del af rammen for et folkemøde. Vi møder så mange mennesker, som enten er på eller uden for arbejdsmarkedet, og et fællestræk er, at vi alle sammen i et eller andet regi er frivillige, og det skal vi både fejre og udvikle, siger Torben Dreier, FO-Aarhus.

 

Reglerne for frivilligt arbejde er for eksempel ved at blive lempet for dagpenge– og efterlønsmodtagere, fordi Regeringen, Socialdemokratiet, De Radikale og Dansk Folkeparti har indgået en aftale. Dagpengemodtagere og efterlønsmodtagere må fremover arbejde frivilligt i op til 11 timer mere om ugen uden fradrag i ydelsen.

 

Frivillighovedstaden har ambitioner om at finde nye veje til velfærd i et samarbejde mellem myndigheder og borgere – derudover skal fællesskabet og den frivillighed, som er med til at skabe bedre rammer for mange menneskers hverdag, fejres på det store Folkemøde i 2018.

 

Yderligere informationer

Stormødet vedrørende Folkemødet om frivillighed finder sted søndag den 10. september 2017 fra kl. 10.00-15.00 i Globus1 på Gudrunsvej 3a, 8220 Brabrand. Du kan tilmelde dig på www.frivillighovedstad.dk eller via et link på vores Facebook event ”Skab Aarhus 2018 // Folkemøde om frivillighed”, som du kan finde på www.facebook.com/frivillig2018 hvor du også kan læse mere.

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 04.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code