Gå til sidens indhold
22.09.2017

Markant løft til idrætten i Aarhus

Nye kunstgræsbaner, penge til genopretning og en et krav om at idrætsfaciliteter tænkes ind i fremtidig byudvikling og skolebyggerier er nogle af de tiltag, der skal sikre, at det stigende pres på kommunens idrætsfaciliteter mindskes.

Der skal bygges tre nye kunstgræsbaner til i alt 9,3 millioner kroner i Aarhus Kommune. Samtidig har budgetforligspartierne besluttet at fortsætte arbejdet med genopretning af udendørs idrætsanlæg. Til det formål har partierne afsat to millioner kroner i 2020. Et beløb der fra 2021 stiger til tre millioner kroner om året.

 

"Jeg kom til budgetforhandlingerne med et ønske om et markant løft til kommunens idrætsfaciliteter og det er vi heldigvis kommet i mål med, " siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad og fortsætter.

 

”Presset på idrætsfaciliteterne i Aarhus er enormt. Byen vokser så hurtigt, at vores faciliteter ikke kan følge med. Derfor er jeg glad for, at det lykkedes at sikre et flertal for at bevare fokus på området. Sidste år sikrede vi området et historisk løft, og med de nye penge er vi i stand til at sikre, at endnu flere kan få en sund og aktiv fritid i Aarhus.”

 

Partierne ønsker desuden, at idrætsfaciliteter tænkes ind i nye byudviklingsområder. Særligt er partierne optaget af, at idrætsfaciliteter tænkes ind, når der i fremtiden skal bygges nye skoler.

 

”Skolerne er naturlige samlingspunkter. Derfor giver det god mening, at vi fra starten tænker, hvordan skoler og forenings- og fritidslivet kan tænkes tæt sammen. På den måde bliver det steder, hvor mennesker mødes døgnet rundt på tværs af generationer. Det er et vigtigt udgangspunkt for at både nye og gamle boligområder kan få et stærkt sammenhold med udgangspunk i idrættens og fritidslivets sunde fællesskaber,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Finansieringen til idrætsfaciliteter skal blandt andet ske via byudviklingsøkonomien. Der afsættes dog allerede nu tre millioner kroner årligt fra 2020 til udbygning af skolehaller og idrætsfaciliteter.

 

Ud over det har forligspartierne afsat penge til Flying Superkids, samt bidrag til finansiering af et Verdensbad og bevægelseshuset Cirk(h)uset, der efter planen skal være en del af et kommende Sports- og Kulturcampus.

Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter