Gå til sidens indhold
22.09.2017

Markant løft til idrætten i Aarhus

Nye kunstgræsbaner, penge til genopretning og en et krav om at idrætsfaciliteter tænkes ind i fremtidig byudvikling og skolebyggerier er nogle af de tiltag, der skal sikre, at det stigende pres på kommunens idrætsfaciliteter mindskes.

Der skal bygges tre nye kunstgræsbaner til i alt 9,3 millioner kroner i Aarhus Kommune. Samtidig har budgetforligspartierne besluttet at fortsætte arbejdet med genopretning af udendørs idrætsanlæg. Til det formål har partierne afsat to millioner kroner i 2020. Et beløb der fra 2021 stiger til tre millioner kroner om året.

 

"Jeg kom til budgetforhandlingerne med et ønske om et markant løft til kommunens idrætsfaciliteter og det er vi heldigvis kommet i mål med, " siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad og fortsætter.

 

”Presset på idrætsfaciliteterne i Aarhus er enormt. Byen vokser så hurtigt, at vores faciliteter ikke kan følge med. Derfor er jeg glad for, at det lykkedes at sikre et flertal for at bevare fokus på området. Sidste år sikrede vi området et historisk løft, og med de nye penge er vi i stand til at sikre, at endnu flere kan få en sund og aktiv fritid i Aarhus.”

 

Partierne ønsker desuden, at idrætsfaciliteter tænkes ind i nye byudviklingsområder. Særligt er partierne optaget af, at idrætsfaciliteter tænkes ind, når der i fremtiden skal bygges nye skoler.

 

”Skolerne er naturlige samlingspunkter. Derfor giver det god mening, at vi fra starten tænker, hvordan skoler og forenings- og fritidslivet kan tænkes tæt sammen. På den måde bliver det steder, hvor mennesker mødes døgnet rundt på tværs af generationer. Det er et vigtigt udgangspunkt for at både nye og gamle boligområder kan få et stærkt sammenhold med udgangspunk i idrættens og fritidslivets sunde fællesskaber,” siger Rabih Azad-Ahmad.

 

Finansieringen til idrætsfaciliteter skal blandt andet ske via byudviklingsøkonomien. Der afsættes dog allerede nu tre millioner kroner årligt fra 2020 til udbygning af skolehaller og idrætsfaciliteter.

 

Ud over det har forligspartierne afsat penge til Flying Superkids, samt bidrag til finansiering af et Verdensbad og bevægelseshuset Cirk(h)uset, der efter planen skal være en del af et kommende Sports- og Kulturcampus.

Link til denne side

Nyheder

 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 • 08.02.2018

  Fald i andelen af privatskoleelever i Aarhus

  For første gang i nyere tid oplever skolerne i Aarhus Kommune et lille fald i andelen af elever, der går i privatskole. Dermed flader kurven over sivningen af elever fra folkeskole til privatskoler ud for første gang siden 1982.
 
 

Opdateret: 22.9.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code