Gå til sidens indhold

Effektvurdering i Socialforvaltningen

Effektvurdering er et redskab til at dokumentere indsatsens effekt for borgeren.

Effektvurdering

Effektvurdering er udviklet af Socialforvaltningen. Redskabet er med til at sikre dialog mellem borgere og medarbejdere om målet med indsatsen. På den måde bliver indsatsen så målrettet som muligt, og den bliver lettere at følge op.

 

Samtidig giver dokumentationen en vigtig viden om, hvordan borgerne som samlet gruppe oplever den udvikling, der er aftalt i handleplanerne. Lederne i de enkelte centre og Socialforvaltningens ledelse bruger denne viden til kvalitetsudvikling.

 

Hvad er effektvurdering?

Effektvurdering bruges i hele Socialforvaltningen. Redskabet er tilpasset de enkelte målgrupper, men grundlaget er ens på tværs af områder og målgrupper. 
 
Redskabet er enkelt: Alt efter, hvilken målgruppe, der er tale om, kigger vi på forskellige faktorer/temaer (fx fritidsforhold eller uddannelse og beskæftigelse). Vi ser på, hvordan borgeren har det i øjeblikket og sætter et mål for, hvordan borgeren med vores hjælp skal have det næste gang, vi følger op.
 
Vi bruger redskabet sammen med borgeren og inddrager andre samarbejdspartnere og sagsdokumenter. Efterfølgende kan sagsbehandleren drøfte resultaterne med en medarbejder fra borgerens tilbud.

 

Hvordan bruges effektvurdering?

Så vidt muligt udfylder sagsbehandleren først handleplanen og sætter status og mål. Herefter følger tilbuddets medarbejdere op på indsatsen i samarbejde med borgeren og sagsbehandleren. Sammen følger de op på målene og sætter ny status og nye mål for næste opfølgning. Vurderingerne bruges til at vælge og eventuelt tilpasse indsatsen undervejs - i dialog med borgeren.
 
Arbejdet med effektvurdering giver også en vigtig viden til ledelsen i de enkelte centre og til Socialforvaltningens ledelse. Her bruges resultaterne til at lære af de indsatser, der giver særligt gode resultater, og forbedre de indsatser, der ikke opnår så gode resultater.

 
 

Opdateret: 24.5.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code