Gå til sidens indhold

Netværksmøde - når forældre og professionelle samarbejder

Arbejder du med børn og unge kan du lave et netværksmøde, hvis du er bekymret for et barn eller en ung

Netværksmødet er forældre og professionelle omkring barnet eller den unge, der mødes i et tværfagligt netværk for at sikre en tidlig og sammenhængende indsats over for et barn eller en ung, der har behov for særlig støtte og hjælp. De voksne skal tage ansvar for deres del af opgaven, og de forpligter sig til tværfagligt samarbejde.

 

Netværksmødet er derfor omdrejningspunktet i det tværfaglige samarbejde om børn og unge med særlige behov. Der er udarbejdet et skema, som kan være en hjælp til at strukturere netværksmødet.


Det er en forudsætning for netværksgruppens arbejde, at det foregår i fuld forståelse med forældrene, og de deltager derfor også i netværksmøderne. Du skal derfor have et skriftligt samtykke fra forældremyndighedsindehaverne inden det første møde.


Når du konstaterer trivsels- og/eller udviklingsmæssige vanskeligheder hos et barn, bør du afholde et netværksmøde, inden du sender en underretning. Deltager de sociale myndigheder på et netværksmøde, kan det ofte erstatte en underretning.

 

Underretning

Har du mistanke om eller kendskab til, at forældrene udsætter barnet eller den unge for fysisk mishandling, seksuelt overgreb eller andre strafbare forhold, skal du underrette med det samme.
 

Kontakt

Lone Sproegel

Fagkonsulent

Socialforvaltningen

Værkmestergade 15 B

8100 Aarhus C

Telefon: 89403083

Mobil: 51141874

 
 
 

Opdateret: 27.5.2013

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code