Gå til sidens indhold

Når du underretter som professionel, fordi du er bekymret for et barn

Har du gennem dit arbejde mistanke om eller kendskab til et barn, som er udsat for omsorgssvigt eller på anden måde har brug for hjælp, skal du lave en underretning.

Er du som fagperson er bekymret for et barns udvikling eller trivsel, har du en særligt pligt til at kontakte Socialforvaltningen.

 

Når du har indgivet din underretning, vil fagfolk i Socialforvaltningen vurdere, om familien har brug for hjælp, og hvilken hjælp der er den rigtige. I den forbindelse vil vi drøfte underretningen med forældrene.

 

Du skal bruge den elektroniske underretningsblanket. Det er vigtigt, at du er så konkret som muligt: Hvad har du set og hørt, hvad går din bekymring på etc.

 

Underret som professionel

 

Er du borger og bekymret for et barn

Har du mistanke om eller kendskab til et barn, som er udsat for omsorgssvigt eller som har brug for hjælp, skal du underrette. Underretningen skal sikre, at barnet og familien hurtigt får tilbudt hjælp.

 

Læs mere om og underret anonymt som privat

 

Til fagpersoner i Børn og Unge – netværksmøder og underretninger

Hovedprincippet i samarbejdet mellem Socialforvaltningen og Børn og Unge er, at den, der ser problemet, har ansvaret for handling.  Erfaringer viser, at netværksmøder med familien skaber et fælles og tillidsfuldt afsæt for det videre samarbejde omkring barnet.

 

For fagpersoner ansat i Børn og Unge betyder det, at du skal sende en anmodning om afholdelse af netværksmøder. Herunder skal du tage stilling til, om du har en lille eller stor bekymring, og om der dermed også er tale om en underretning.

 

Er du i tvivl om, hvilken handling du skal sætte i gang, kan du kontakte Underretningsenheden.

 
Ved viden eller mistanke om vold og overgreb, skal du altid sende en underretning. Retter mistanken sig mod barnets nære relationer, må forældrene ikke blive orienteret om underretningen.

 

Lidt eller meget bekymret fro et barn - og dine handlemuligheder

 
 

Opdateret: 17.5.2018

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code