Gå til sidens indhold

Projekt Tættere på familien

Med projekt Tættere på familien afprøver vi "Sverigesmodellen" på Handicapområdet.

I projektet arbejder rådgiverne og det øvrige professionelle netværk meget tættere på barnet, den unge og familien. Det indebærer hyppigere kontakt, øget opfølgning, tættere tværgående koordinering og et fokus på familiens, barnets og den unges egne ønsker, ressourcer og kompetencer.

 

Udgangspunktet er, at jo tidligere vi kan sætte ind med den rette indsats, jo bedre kan vi forebygge, at problemerne vokser sig store.
Projektet forudsætter, at der blandt alle aktører etableres et fælles sprog og en fælles forståelse af muligheder, udfordringer, behov og mål. For at nå hele vejen rundt om barnet, den unge og familien er der derfor tale om et tværfagligt projekt, der omfatter alle relevante enheder på Aarhus Kommunes handicapområde.

 

Projektet løber indtil 2019 og forventes i første omgang at omfatte ca. 10 procent af samtlige sager på Handicapcentret for Børn.

 

Aarhus Kommune ønsker at støtte børn og unge med handicap, og deres familier, i at opnå en øget selvhjulpenhed. Vi ønsker at understøtte barnet og den unges deltagelse i fællesskabet og sikre en bedre forberedelse til voksenlivet. Med projekt ”Tættere på Familien” afprøver vi en ny måde at arbejde på.

Kontakt

Handicapcentret for Børn

Socialforvaltningen

Grøndalsvej 1B

8260 Viby J

Telefon: 89 40 14 41

Digital Post:  Skriv til os (Via NemID)

Åbningstider:
Mandag-onsdag og fredag klokken 8-15
Torsdag klokken 8-17.30

 
 
 

Opdateret: 05.10.2016

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code