Gå til sidens indhold
Aarhus i gamle dage

Aarhus Kommunes arkiv

Aarhus Stadsarkiv står for kommunens arkiv og opbevaring, registrering og formidling af både digitale sager og papirsager.

Aarhus Stadsarkiv (oprettet 2011) står for kommunens arkiv og dermed opbevaring, registrering og formidling af både digitale sager og papirsager. Kommunens ældre arkiv blev frem til 2011 indsamlet af Erhvervsarkivet, men overdrages i løbet af 2016 til Aarhus Stadsarkiv.

 

Stadsarkivet er et såkaldt offentligt arkiv oprettet i henhold til arkivloven. Det fører tilsyn med kommunens arkivdannelse gennem det kommunale arkivudvalg.

 

Papirsager, der skal bevares, bliver typisk afleveret til arkivet i forbindelse med flytninger eller administrative omlægninger. Digitale arkivalier afleveres typisk til arkivet i forbindelse med overgang til nye systemer eller som led i årlige afleveringer fra landsdækkende systemer. Oplysninger, der er omfattet af persondataloven, skal overføres til arkivet, når forvaltningen ikke længere har sagligt brug for dem. De kan herefter kun ses på arkivet, der evt. skal søge Datatilsynet om adgang til dem. Det gælder også, hvis det er berørte borgere, der ønsker at se egne oplysninger.

 

Borgere har ret til at se arkivalier, der er mere end 20 år gamle, hvad enten de er afleveret til arkivet eller stadig befinder sig hos forvaltningen. Dog kan personlige hensyn betyde, at arkivalierne skal være ældre, typisk 75 år, før de kan stilles til rådighed. Der kan altid søges om dispensation ved henvendelse til Stadsarkivaren.

 

Stadsarkivet har adresse på Dokk1. Her er der læsesal for offentligheden.

 

Læs mere på www.aarhusstadsarkiv.dk 

 

 

 
 

Opdateret: 28.2.2017

Afdeling:

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 20 00 ● CVR-nummer: 55133018

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code