Gå til sidens indhold

Konfliktvarsel på det offentlige arbejdsmarked

Der er varslet konflikt på det offentlige arbejdsmarked. Vi opdaterer løbende denne side med information om hvad det kan betyde i Aarhus Kommune.

Hvornår kan en konflikt starte?

 

De faglige organisationer har varslet strejke på en række områder til ikrafttræden den 4. april. Kommunernes Landsforening (KL) har svaret igen med et lock out varsel, der kan træde i kraft den 10. april. Forligsmanden kan udsætte konflikten i 14 dage – og har derefter mulighed for at udsætte konflikten i yderligere 14 dage. Derfor kan vi ikke med sikkerhed sige, hvornår en eventuel konflikt vil starte, og hvor omfattende den vil være.

 

Hvem er omfattet af en konflikt i Aarhus Kommune?

 

De faglige organisationer har varslet strejke for en række funktioner, herunder blandt andet jobcentrene og Borgerservice.
KL's bestyrelse har besluttet at iværksætte en omfattende lockout fra den 10. april 2018. Størstedelen af de ansatte ved dagtilbud og undervisningsområdet er omfattet af lockoutvarslerne.

 

Hvem er undtaget fra en konflikt i Aarhus Kommune?

 

Det er besluttet at undtage en række områder og institutioner. Ældreområdet og en række sårbare områder på sundheds-, handicap- og socialområdet er altovervejende undtaget fra lockoutvarslerne, blandt andet specialbørnehaver. Desuden er specialundervisning af børn i specialklasser og på specialskoler samt af voksne undtaget.

 

KL undtager også enkelte funktioner på det administrative område, herunder lønudbetaling og personaleadministration. På de tekniske områder er blandt andet affald, varme, el, vand, og spildevand samt ansatte ved kommunale beredskaber undtaget fra lock out.

 

Den helt præcise afgrænsning af, hvilke dele af Aarhus Kommune, der kan blive ramt af konflikt ligger endnu ikke klar.

 

Nødberedskaber:

 

Aarhus Kommune kan indstille til Kommunernes Landsforening (KL), at der etableres nødberedskab på nogle vigtige områder. Vi regner med at kunne informere nærmere om nødberedskaberne i den kommende uge.

 

Denne side er senest opdateret den 15. marts 2018

 
 

Opdateret: 20.3.2018

Afdeling:

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 20 00 ● CVR-nummer: 55133018

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code