Gå til sidens indhold

Sygefravær

I Aarhus Kommune har man en helhedsorienteret indsats mod sygefraværet bl.a. for at styrke koordineringen og igangsættelsen af fælles initiativer for sygefraværsindsatsen.

På baggrund af tidligere års stigninger i sygefraværet i Aarhus Kommune, blev der i 2008 taget initiativ til en fælles indsats på tværs i Kommunen. Indsatsen består af en række konkrete tiltag og udvikling af en række værktøjer, som alle magistratsafdelingerne kan benytte.

 

Sygefraværsindsatsen er baseret på Aarhus Kommunes sygefraværspolitik og Retningslinje for sygefraværssamtaler i Aarhus Kommune.

 

Sygefraværspolitikken og retningslinjen bygger på følgende grundlag:

• Ledere og medarbejdere har et fælles ansvar for at nedbringe sygefraværet.
• Ledere og medarbejdere har et fælles ansvar for at deltage aktivt og finde løsninger.
• Opfølgning på sygefravær er en vigtig ledelsesopgave.
• Opfølgning skal give den syge optimale betingelser for tilbagevenden til arbejdet eller afklaring, så hurtigt som muligt.
• Arbejdsfastholdelse indgår som et element i sygefraværsindsatsen.

 

Vejledninger og anbefalinger

 

Retningslinjen for sygefraværssamtaler indeholder bl.a. beskrivelse af en opfølgningsproces: Hvad sker der ved første sygefraværsdag, hvad sker der inden for de første 14 dage med sygefravær og, hvad sker der efter 14 dages sygefravær. Som en del af sygefraværsindsatsen er der udarbejdet nogle vejledninger og anbefalinger herunder skabeloner som kan anvendes til bl.a. omsorgssamtaler og udarbejdelse af fastholdelsesplaner.

 

Retningslinjen skal ses som en minimumsramme for indsatsen, som kan tilpasses den enkelte arbejdsplads i udvidende retning.

 

I tilfælde af særlige omstændigheder

 

Det er ledelsens ansvar at foretage en individuel vurdering af, om der er særlige omstændigheder, der kræver en anden indsats ud over det retningslinjerne foreskriver. Dette gælder både ukomplicerede og særligt komplicerede tilfælde.

 

Sygefraværsstatistik

 

En mere detaljeret og kommenteret fraværsstatstik findes i den årlige personaleredegørelse, som kan findes her.

 

Eksterne links

 

Opdateret: 05.5.2017

Afdeling:

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 20 00 ● CVR-nummer: 55133018

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code