Gå til sidens indhold

Indflydelse

Vores medarbejdere har mange veje til indflydelse på deres arbejdsopgaver og arbejdsplads. Både internt i Aarhus Kommune og ved at bruge deres ytringsfrihed eksternt.

Vi lægger vægt på at skabe en kultur, hvor alle vores medarbejderne kan debattere frit med hinanden og med ledelsen. Internt har vi et såkaldt MED-system, som sikrer medarbejderne indflydelse i beslutningsprocessen.

 

Læs mere om MED-systemet i Aarhus Kommune.

 

Ytringsfrihed for alle

I Aarhus Kommune ønsker vi, at vores medarbejdere deltager i den offentlige debat. Det er en selvfølge, at alle vores medarbejderne har ret til at sige deres mening, når de udtaler sig som privatpersoner. Også selvom de udtaler sig om deres arbejdsplads. Medarbejderne skal dog som offentligt ansatte samtidig overholde reglerne om tavshedspligt, lige som de skal undlade at udtale sig i unødigt groft, urigtigt eller æreskrænkende.

 

Hver femte udnytter ytringsfriheden

Som den første kommune i Danmark undersøgte vi i 2009 ytringsfriheden blandt vores medarbejdere. Konsulenthuset Capacent lavede undersøgelsen som en spørgeskemaundersøgelse med godt 1100 deltagere og fem fokusgruppeinterviews.

 

Overordnet konkluderer undersøgelsen, at vores medarbejdere anvender deres ytringsfrihed – også når det gælder forhold om Aarhus Kommune.

 

For at støtte vores medarbejdere i at udnytte deres ytringsfrihed, tilbyder juristerne i Borgmesterens Afdeling rådgivning om retten til ytringsfrihed i konkrete sager.

 

 

 
 

Opdateret: 06.1.2016

Afdeling:

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 20 00 ● CVR-nummer: 55133018

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code