Gå til sidens indhold

Personalepolitik

Vores personalepolitik skal sikre velfungerende arbejdspladser – som er forudsætningen for en god service for borgerne.

Målet med personalepolitikken er, at Aarhus Kommune skal være en attraktiv og dynamisk arbejdsplads, der fortsat kan tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere.

 

Vores medarbejdere skal gøre deres bedste for at leve op til vores værdier, troværdighed, respekt og engagement, og anvende dem i det daglige arbejde.

 

Troværdighed

Troværdighed betyder, at vores medarbejdere står ved det, vi siger. Borgerne skal kunne have tillid til Aarhus Kommune, og ledere, medarbejdere og kolleger har tillid til hinanden. Vi lægger stor vægt på åbenhed og ansvarlighed, og der tænkes i helheder og sammenhænge.

 

Respekt

Vi møder borgere og andre samarbejdspartnere med respekt. Respekt præger også de interne samarbejdsforhold, hvor mangfoldighed og rummelighed betragtes som en styrke. Respekt mellem ledere, medarbejdere og kolleger er vigtigt, og når den enkelte medarbejder eller leder træffer beslutninger, der lever op til vores værdigrundlag, kan de forvente opbakning.

 

Engagement

Ledere og medarbejdere er fagligt engagerede og motiverede i opgaveudførelsen. Engagement og effektivitet kendetegner vores arbejdspladser.

 

Den gode arbejdsplads

Forudsætningerne for at alle vores medarbejdere kan leve op til værdierne troværdighed, respekt og engagement er, at arbejdspladserne i Aarhus Kommune er kendetegnet ved:

 

  • Udfordrende arbejdsopgaver med respekt for den enkelte medarbejders forudsætninger 
  • Godt samarbejde og veldefinerede arbejdsopgaver.
  • Gensidig tillid og respekt mellem ledere og medarbejdere
  • Et godt og udviklende arbejdsmiljø fysisk såvel som psykisk
  • Balance mellem arbejds- og familieliv 
  • En mangfoldig og rummelig arbejdsplads med ligeværdige betingelser for alle uanset køn, alder, handicap, fag, religion, politisk anskuelse, seksuel orientering, social og etnisk oprindelse.

 

Samspil med andre politikker

Personalepolitikken fungerer i samspil med vores øvrige politikker samt med de overenskomster og aftaler, som Kommunernes Landsforening og de faglige organisationer indgår.

 
 

Opdateret: 07.12.2017

Afdeling:

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 20 00 ● CVR-nummer: 55133018

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code