Gå til sidens indhold

Læsevenlige byrådsindstillinger

Teksterne i de byrådsindstillinger, som medlemmerne af Aarhus Byråd får præsenteret, er for vanskelige. I efteråret skal embedsfolk fra kommunen derfor på kursus for at lære at skrive byrådsindstillinger i et klart sprog, der er til at forstå.

Det skal være nemmere at være byrådsmedlem i Aarhus Kommune. En undersøgelse, som Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har lavet for Aarhus Kommune, viser, at byrådsindstillingerne er alt for svære at forstå. Teksten er præget af vanskelige ord og lange sætninger.

 

Også byrådsmedlemmerne synes, at mange af indstillingerne er skrevet i et for knudret sprog.

 

I sværhedsgrad svarer en meget stor del af teksterne til den undervisningslitteratur, som benyttes på universiteterne. Det skal der laves om på. Kommunen har i samarbejde med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole arrangeret en række skrivekurser for medarbejdere, der skriver indstillinger til byrådet. Kurserne løber af stablen i andet halvår af 2012.

 

For yderligere at lette byrådsmedlemmernes arbejdsvilkår vil der fremover gælde en øverste grænse for omfanget af en byrådsindstilling. Den må højst være cirka syv sider lang, svarende til 14.000 enheder.

 

Aarhus Byråd er papirløst. Medlemmerne læser dagsordener og dokumenter på deres tavle-pc. Derfor er de skabeloner, som medarbejderne skriver i, nu også tilpasset skærmlæsning.

 

I videoen på denne side kan du høre tre byrådsmedlemmers mening om de nuværende byrådsindstillinger og om, hvordan fremtidens indstillinger kan gøres bedre. 

 
 

Opdateret: 01.9.2014

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Byrådssekretariatet

Telefon: 89 40 22 50

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code