Gå til sidens indhold

Integration

I Aarhus Kommunes integrationspolitik lægges der vægt på, at integration ikke kun er en kommunal opgave – men derimod en opgave for hele lokalsamfundet i Aarhus.

Indsatsen skal ske inden for de demokratiske værdier, der gælder i det danske samfund, og som det er et ufravigeligt krav, at alle lever op til.

 

I Aarhus Kommune vil indsatsen blive tænkt ind som en integreret del af alle aktiviteter. Det vil betyde generelt mere fokus på de store fundamentale politikområder som: børn og unge, uddannelse, beskæftigelse, fritid, kultur, ældreområdet m.v. og mindre fokus på projekter.

 

Aarhus Kommunes integrationspolitik blev vedtaget af byrådet 13. juni 2007.

 

Integrationsprojekter  

 

Læs mere om igangværende integrationsprojekter i Aarhus Kommune

 

Hvis du vil vide mere:

 

Har du brug for viden på det overordnede plan om integrationsområdet i Aarhus Kommune kan du kontakte følgende:

 

Beskæftigelsesforvaltningen:

  • Henvendelser fra asylcentre med oplysninger på flygtninge til kommunen rettes til Julie Nilsson på tlf. 4185 8861
  • Borgere (eller borgeres pårørende) med konkrete spørgsmål til sagsbehandlere kan kontakte I&F/Integration på tlf. 8713 6633
  • Øvrige henvendelser vedr. integrationsområdet kan rettes til Janus Hedemann, tlf. 5157 5072 eller pr. mail: janhed@aarhus.dk

 

Børn og Unge

  • Henvendelser vedrørende skoletilbud til børn, som endnu ikke taler dansk, rettes til Maria Skøtt Davidsen, tlf. 23380126, mail: masdav@aarhus.dk

 

Integrationsbarometeret

 

Integrationsbarometeret skal synliggøre den udvikling der sker på integrationsområdet. Ved hjælp af ni målsætninger, der omfatter; arbejde, uddannelse, danskkundskaber, medborgerskab, ligebehandling, selvbestemmelse, forsørgelse, udsatte boligområdet og kriminalitet, samt mange indikatorer, der vurderes relevante for integrationsindsatsen i Danmark, måles integrationen i det nationale integrationsbarometer.

 

I målingerne fokuseres der på indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse, da analyser har vist, at netop disse mennesker udgør den gruppe, der står overfor de største udfordringer når det gælder integration.

Integrationsbarometeret, det landsdækkende såvel som de lokale, er bygget på statistik indsamlet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.

 

 

Læs mere om det nationale integrationsbarometer 
 

 
 

Opdateret: 04.12.2017

Afdeling:

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 20 00 ● CVR-nummer: 55133018

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code