Gå til sidens indhold
Kandidat 2017 F. C. Bøgeskov

Et fodboldhold der kan være startskuddet til noget større

F.C. Bøgeskov er nomineret for at have vist vejen til at inddrage udviklingshæmmede i det frivillige almene foreningsliv.

Klubben blev sidste sommer præsenteret for et unified koncept. Et koncept hvor udviklingshæmmede og ikke udviklingshæmmede spiller på samme hold og indgår ligeværdigt i spillet og klublivet.

Da holdet startede op i maj deltog i alt 14 udviklingshæmmede og deres partnere til allerførste træning. I dag har F. C. Bøgeskov 16 udviklingshæmmede klubmedlemmer. I den korte tid projektet har været i gang, har klubben præsteret at få omkring 22 medlemmer til den ugentlige træning.

Klubben har ikke tidligere haft erfaringer med målgruppen, men har i kraft af deres åbenhed og store engagement skabt et inkluderende og rummeligt fodbold miljø, hvor engagement, motion og holdånd er centrale værdier.

Kun glade spillere

Glæden hos de udviklingshæmmede er til at tage og føle på. Mange af dem er AGF fans, og de er utrolig glade for at kunne spille samme sport som deres store idoler, men også de pårørende og frivillige er begejstret for projektet.

Der er desværre ikke nogen turnering for holdet endnu, men holdet i F.C. Bøgeskov har dog fornyeligt spillet en kamp mod et lignende hold fra Viborg. Claus Gertsen fra DBU har startet op med handicapfodbold i Viborg, hvor han selv er meget aktiv. Det var hans hold F.C. Bøgeskov fik arrangeret en venskabskamp med.

Holdet for udviklingshæmmede er et hold på lige fod med andre hold i klubben. Alle spillere er meldt ind i klubben og er medlem af DBU. Deres partnere deltager på frivillig basis og bruger gerne halvanden time om ugen på at hygge sig, spille fodbold og lære de udviklingshæmmede, hvad det vil sige at være en del af et hold. Der er stor begejstring fra alle de frivillige, og det at deltage i træningen sammen med deres partner er utroligt givende.

Holdet har en træner tilknyttet, som har sammensat et simpelt program. De starter som regel ud med lidt almindelige tekniske øvelser og spiller kamp resten af tiden.

Forældre, pædagoger og frivillige er rigtig glade for, at der findes nogen, der gider bruge tiden og arbejdet på at få projektet til at køre og håber, det vil forsætte ind i 2018.

”Planen er at sprede konceptet ud. Vi stopper ikke her, vi vil have det ud i Aarhus kommune, og så håber vi selvfølgelig på, at alle andre kommuner vil tage idéen til sig. For de udviklingshæmmede har jo lige så meget ret til at være i en idrætsforening som alle andre” – fortæller Mette Moosdorf formand for F.C. Bøgeskov.

 
 

Opdateret: 29.11.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Byrådssekretariatet

Telefon: 89 40 22 50

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code