Debatoplæg - Nyt lokalt butikscenter ved Rosenhøj i Viby Syd

Aarhus Kommune har fået en anmodning fra en privat udvikler samt boligforeningerne Århus Omegn og Alboa i samarbejde med Aarhus Kommune, med ønsket om at skabe ny byudvikling i et område ved Rosenhøj på Søndervangs Allé i Viby Syd.

Anmodningen om ny byudvikling rummer bebyggelse bestående af rækkehuse og etageboliger samt ét punkthus i 6 etager nærmest Ringvej Syd. Der ønskes et kontor- og medborgerhus til b.la. kommunale arbejdspladser, et torv samt en ny dagligvarebutik, mindre butikker og muligheden for serviceerhverv.

Aarhus Kommune foreslår, at området udvikles ud fra nedenstående principper:

  • At der skabes mulighed for at hæve etageantal fra 5 etager til 6 etager i forbindelse med en enkelt punkthusbebyggelse nærmest Ringvej Syd der kan blive mulighed for at bygge blandet bolig og erhverv 
  • At der skabes mulighed for en ny dagligvarebutik på 1.200 m2.

Debatoplægget kan ses her

Dine muligheder

Aarhus Kommune vil gerne høre din mening om den fremtidige planlægning, og opfordrer dig derfor til at læse debatoplægget. Har du ideer og forslag, bedes du gå ind på Aarhus Kommunes høringsportal, som du finder på hjemmesiden deltag.aarhus.dk og indsende dit høringssvar.

Du kan også sende dine bemærkninger til Teknik og Miljø, Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand. Skriv venligst afsendernavn og adresse i brevet.

Høringen slutter den 4. december 2020.