Referat Aarhus Byråd 26-02-2020
Referat Aarhus Byråd 26-02-2020
- at vejtraceet forberedes til ”2+1-vej”,
- at strækningen til Beder Landevej (krydsning af Oddervej) anlægges,
- at strækningen til Obstrupvej anlægges.
- Stopper anlæg af nye kunstgræsbaner med gummigranulater. Vælger kunstgræsbaner med nedbrydeligt granulat, (eller helt uden granulat) der ikke har samme negative konsekvenser for miljøet og naturen.
- Løbene udskifter granulaterne i eksisterende kunstgræsbaner. Eller helt udskifte banerne.
- At arbejdet med at indføre en grøn trængselsring i Aarhus senest i 2025 indgår i arbejdet med den kommende klimastrategi.
- At den grønne trængselsring skal sikre gratis adgang ind og ud af trængselsringen for el-biler og evt. hybridbiler samt øvrige køretøjer der ikke udleder CO2.
- At der for øvrige biler indføres afgifter, der reducerer trængslen i det centrale Aarhus.
- At afgiftsniveauet er højest i spidsbelastningsperioder.
- At nettoprovenuet fra den grønne trængselsring går til at fremme miljøvenlig transport herunder kollektiv transport og cyklisme
- At byrådet forpligter magistraten til at udarbejde en udbudsstrategi for Aarhus Kommune, der skal forelægges byrådets godkendelse.
- At udbudsstrategien skal indeholde en kortlægning af de gevinster, som Aarhus Kommune allerede har opnået ved udbud og offentlig-privat samarbejde.
- At udbudsstrategien skal indeholde en gennemgang af potentialerne for øget konkurrenceudsættelse.
- At udbudsstrategien inddrager princippet om at udbud af kommunale opgaver skal anskues efter et totalomkostningsprincip i overensstemmelse med FN’s verdensmål nr. 12
- At udbudsstrategien skal indeholde en realistisk og ambitiøs målsætning om at Aarhus Kommune opnår en konkurrenceudsætningsindikator (IKU) på 35 pct. i 2025.
- De nuværende rehabiliteringsforløb til borgere med kronisk sygdom ved Folkesundhed Midt, som pt er beliggende på Ceres Allé. Det er bl.a. hospitaler og praktiserende læger, der henviser til disse tilbud. Den stigende efterspørgsel efter rehabiliteringsfor-løb samt lovændring efter § 140 gør, at pladsforholdene på Ceres Allé er blevet for trængte og der er stort behov for kapacitetsudvidelse. ?
- Flere og større træningssale som mere fleksibelt kan benyttes af både Folkesundhed Midt, Ortopædisk Genoptræningscenter og Aarhus Kommunes Neurocenter til genoptræning af borgere efter udskrivelse fra hospital. Større træningssale muliggør, at der i højere grad kan tilbydes genoptræning på hold, og dermed en bedre ressourceudnyttelse ?
- Aarhus Kommunes Neurocenter flytter fra bygning 14 til bygning 20 på Marselisborg Centret, så der sker en samling af de kommunale genoptræningstilbud.
- koordinatorer; til at løfte den administrative byrde.
- facilitatorer; til at facilitere borgertingets processer, herunder valg af politiske emner.
- At byrådet beslutter at forvaltningen skal fremlægge forslag til alternative og væsentligt billigere løsninger for trafikafviklingen ved Marselis Boulevard.
- At byrådet beslutter at de sparede midler tilgår MOVE med fokus på en markant styrkelse af fremkommeligheden for den kollektive trafik, etablering af flere attraktive cykelstier og sikring af finansiering til kommende letbaneetaper.
- At Aarhus kommune skal have som målsætning at i 2025 skal CO2 udledningen fra byggeri udført eller bestilt af Aarhus kommune være sænket med 30% og 60% i 2030.
- At Aarhus kommune indbyder de øvrige seks-byer til et samarbejde om mere bæredygtigt byggeri, og opfordrer de øvrige kommuner til også at fastsætte en målsætning for CO2 udledning ved byggeri.
- At Borgmesterens Afdeling udarbejder et forslag til hvordan et krav om mindre CO2 udledning ved byggeri kan indarbejdes i kommunens udbud.
- At der fremover i bygningsreglementet fastsættes en grænseværdi for hvor meget CO2 pr kvadratmeter der må udledes ved opførelsen af bygningen. Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø bedes komme med et bud på hvad denne grænseværdi kunne være.
- Brev til Aarhus Byråd fra City Sleep-in
- Artikel fra Stiften
- At MKB indkalder interesserede professionelle og frivillige kræfter, som vil være med til løfte opgaven med at indsamle viden om og formidle byens historie via byrum, kirkegårde, vejnavne og deslige. Vi forestiller os, at arbejder skal udmunde i en konkret indstilling til byrådet
- Denne indstilling skal MKB efterfølgende fremlægge for byrådet ift. at skitserer en organisering og økonomisk ramme, så man kan sikre en systematisk formidling af byens historie
- At MKB i samarbejde med f.eks. Visit Aarhus udarbejder en kommunikationsstrategi, som er let tilgængelig for en bred offentlighed - herunder turister.
- At MKB fremlægger en skitse over de bærende historiske Aarhusfortællinger, sådan at der på sigt kan lægges en ramme om formidlingen.
- At MKB i samarbejde med MTM får lavet et samlet overblik over, hvor markante personer med betydning for byens historie, herunder hvor fhv. borgmestre, ligger begravet, og at det bliver formidlet på en let tilgængelig måde. Endvidere ønsker vi, at der udarbejdes en beskrivelse af de lapidarier, der findes på de kommunale kirkegårde, herunder Søndre Kirkegård, og de jødiske gravminder.
- Såfremt projektet ikke kan driftes indenfor eksisterende økonomiske rammer, fremsender MKB en indstilling med forslag til finansiering til byrådet.
- kommunen fremadrettet ikke skal anvende eksterne konsulenter, der via resultatløn eller “no cure no pay” modeller bruges til at gennemgå borgernes sager for at finde besparelser og takstreduktioner.
- For det første er det ofte uigennemskueligt, hvad man får for konsulenternes arbejde.
- For det andet forhindre det, at kommunen opbygger sin egen viden om, hvordan man bedst løser velfærdsopgaver ved selv at gøre det.
- For det tredje sender man penge ud af kommunen, der ellers kunne have været beholdt i kommunen og komme borgerne til gode.
- Ved salg af byggeretter indføres en klausul, der stiller krav til private developere om at efterleve de samme krav som kommunens eget byggeri skal efterleve.
- I forbindelse med bygge og anlægsprojekter skal der fremlægges CO2 regnskab for produktion, anlæg og proces som klarlægger hvordan projektet i sin helhed bidrager til at opfylde vores målsætninger om CO2 reduktion.
- Der udarbejdes en kommunal energisparepolitik og strategi med henblik på at øge kapacitetsudnyttelsen, andelen af partnerskaber og viden om energibesparende handlemuligheder.
- Børnehavestarten i Aarhus flyttes fra 2 år og 11 måneder til 3 år
- Det enkelte barn får en måned mere i et mindre miljø med tættere voksenkontakt. Barnet bliver en måned mere modent og mere klar til børnehavelivet, der stiller andre udfordringer. Den ekstra måned kan have betydning ift. sprog, legerelationer, robusthed, grad af selvhjulpenhed og hvor langt barnet er ift. at blive blefrit.
- Ift. den samlede børnegruppe i vuggestuen kan det have en betydning, at de ældste børn bliver i vuggestuen, til de er lidt ældre. Det betyder, at de mindre vuggestuebørn får lidt ældre vuggestuebørn at spejle sig i, både ift. legerelationer og som fx sproglige rollemodeller.
- Ift. oplevelsen af det pædagogiske personales tid til børnene, er der ingen tvivl om, at de mindste vuggestuebørn har brug for mere praktisk hjælp. Det kan derfor potentielt frigive tid til personalet, hvis børnene i gennemsnit er ældre.
- I børnehaven skal barnet begå sig i en verden, der er større, både rent fysisk og i og med det nu er det yngste barn i børnegruppen. Der stilles også andre og højere forventninger til fx selvhjulpenhed, samtidig med at normeringen i børnehaven er lavere.
Ved en ændring vil det enkelte barn være en måned længere fremme i sin udvikling, hvilket betyder, at barnet kan være mere modent og mere klar til at start i børnehave. - En flytning af børnehavestarten bevirker, at aldersspændet i børnehaven bliver en anelse mindre, hvilket kan gøre børnegruppen mere ensartet og det kan have betydning fx ved planlægning af hvilke aktiviteter, der er mulige med gruppen.
- De yngste børn har større behov for praktisk hjælp, og derfor kan det potentielt frigive tid for personalet, hvis de børn, der begynder i børnehave, er en måned ældre og mere selvhjulpne.
1Sydhavnskvarteret: Bydelsplan for området nord for Jægergårdsgade
Sydhavnskvarteret: Bydelsplan for området nord for Jægergårdsgade
22-01-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Teknisk Udvalg til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 22. januar 2020.
03-02-2020 Teknisk Udvalg
26-02-2020 Aarhus Byråd
Bilag
Bilag 1: Forslag til bydelsplan
Bilag 2: Udviklingsplan for Sydhavnskvarteret
Bilag 3: Værdi- og kvalitetskatalog
Bilag 6: Tidligere beslutninger
Notat MTM 30.01.2020 (eftersendt 31.01.2020)
Bilag 1 til notat: Tillæg til Højhuspolitik for Aarhus Kommune (eftersendt 31.01.2020)
Bilag 2 til notat: Sigtelinjer og bebyggelse (eftersendt 31.01.2020)
2Anlægsbevilling til Bering-Beder vejen
Anlægsbevilling til Bering-Beder vejen
03-02-2020 Magistraten
05-02-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Teknisk Udvalg til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 5. februar 2020.
19-02-2020 Teknisk Udvalg
24-02-2020 Teknisk Udvalg
Sagen blev udsat.
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
04-03-2020 Teknisk Udvalg
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
Bilag 1: Trafikalt grundlag jf ny trafikmodelberinger
Bilag 3: Konklusionsnotat - Klimavenlig Asfalt
Bilag 4: Udkast til aftale med Banedanmark for Bro 20818.1
Bilag 8: T-20-202-001 BBV banebro
Notat MTM 10.02.2020 (eftersendt 11.02.2020)
Bilag 1: KPMG/Niras' kvalitetssikringsnotat (eftersendt 11.02.2020)
Bilag 2: KPMG/Niras' addendum til kvalitetssikringsnotat (eftersendt 11.02.2020)
Bilag 3: Rambølls svar på KPMG/Niras’ konklusioner (eftersendt 11.02.2020)
Bilag 4: Atkins svar på KPMG/Niras’ konklusioner(eftersendt 11.02.2020)
3Højklasset kollektiv trafik, etape 2
Højklasset kollektiv trafik, etape 2
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
03-02-2020 Magistraten
05-02-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Teknisk Udvalg til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 5. februar 2020.
24-02-2020 Teknisk Udvalg
26-02-2020 Aarhus Byråd
Bilag
4Balanceplan 2020 for Sociale Forhold og Beskæftigelse
Balanceplan 2020 for Sociale Forhold og Beskæftigelse
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
24-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Social- og Beskæftigelsesudvalget til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 26. februar 2020.
04-03-2020 Social- og Beskæftigelsesudvalget
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
Bilag 1: Forlig om balanceplan 2020 for socialområdet
Bilag 2: Forlig Bilag 1: Økonomioversigt Balanceplan 2020
Bilag 3: Forlig Bilag 2: Fordeling 15 mio. kr. medfinansiering på tværs af magistratsafdelingerne
Bilag 5: Opsamling af høringssvar fra Balanceplan 2020
Bilag 6: Resumeer af høringssvar
Bilag 8: Høringsvar fra MED-udvalg og medarbejdere
Bilag 9: Høringssvar fra andre magistratsafdelinger
Bilag 10: Høringsvar fra organisationer og foreninger
5Lokalplan 1113, Rolighedsvej 16 A - Forslag
Lokalplan 1113, Rolighedsvej 16 A - Forslag
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
09-12-2019 Magistraten
18-12-2019 Aarhus Byråd
Fremsendes til Teknisk Udvalg til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 18. december 2019.
20-01-2020 Teknisk Udvalg
Sagen blev udsat.
29-01-2020 Teknisk Udvalg
05-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 5. februar 2020.
26-02-2020 Aarhus Byråd
Bilag
Bilag 1: Lokalplan 1113, Rolighedsvej 16A - forslag
Bilag 2: Notat om grundvandssænkning
Bilag 3: Notat vedr. sikring af regnvandsledning
Bilag 4: Snit i regnvandsledning
Bilag 5: Tinglyst deklaration/regnvandsledning
Meningstilkendegivelse Lars Jørgen Jakobsen
Foretræde Vejforeningen Strandvænget
Foretræde Vejlby-Risskov Fællesråd
Foretræde Mette Holst og Hans J. Iversen
Foretræde Grundejere for Rolighedsvej 16
Meningstilkendegivelse fra "Med Hjerte for Aarhus"
6Indstilling om forslag fra SF: Etablering af social investeringsfond
Indstilling om forslag fra SF: Etablering af social investeringsfond
Etablering af social investeringsfond
SF foreslår,
1) at der etableres en social investeringsfond, der har til formål at fremme investeringer i indsatser, der på mellemlangt og langt sigte forebygger sociale udfordringer. Investeringerne kan både bidrage til nye og eksisterende indsatser.
2) at midlerne til fonden i første omgang finansieres af den forventede økonomiske gevinst ved at Byrådet valgte selvbudgettering i forbindelse med vedtagelse af budgettet for 2018. Herefter skal fonden delvist hvile i sig selv, samt evt. tilføres yderligere midler i forbindelse med budgetforhandlinger.
3) at der nedsættes et rådgivende udvalg, der indstiller til Byrådet hvilke projekter og indstillinger, der bør prioriteres.
Baggrund og uddybning
Der skal over en årrække opbygges en social investeringsfond i Aarhus Kommune med inspiration fra bl.a. en lang række svenske kommuner. Formålet med fonden er at fremme tværgående og langsigtede indsatser og finde nye løsninger indenfor områder som børn & unge, ældre, socialt udsatte, sundhed og bevægelse. Fonden skal støtte projekter med fokus på tidlige og helhedsorienterede forebyggende indsatser, der eksisterer på tværs af kommunens magistratsafdelinger.
Det øgede incitament til denne type projekter vil resultere i at flere opnår trivsel og kommer i beskæftigelse og uddannelse samt mindskede omkostninger til overførselsindkomster, behandling, for sene og dyre indsatser mv. En god investering indebærer den rette indsats, på det rette niveau og på det rette tidspunkt. Investeringsfonden vil på sigt være med til at underbygge det øgede fokus, der er i kommunen på tidlig indsats.
Den sociale investeringsfond skal administreres af de ansvarlige magistratsafdelinger, der vil kunne søge midler af fonden til nye innovative projekter, der falder indenfor fondens formål.
Socialudvalget i Aarhus har været på studietur til Norrköping for at studere deres gode erfaringer med en social investeringsfond. Fonden blev oprettet for seks år siden, og de projekter har givet så gode resultater, at de sender et økonomisk afkast tilbage til fonden til brug for nye investeringer. Investeringsfondene i de svenske kommuner har betydet, at der er blevet åbnet for nye måder at tænke og finansiere socialpolitikken på. Over hver femte svenske kommune har oprettet en social investeringsfond i et forsøg på at tænke langsigtet. Og lige så mange har planer om at følge efter. Selve beregningsmodellen blev i første omgang lavet af pensions- og forsikringsselskabet Skandia, for at sætte gang i tiltag, der går på tværs af de kommunale forvaltninger. Skandia-modellen er et forsøg på at påvise, om en social investering rent faktisk medfører den ønskede effekt, og ikke mindst hvad prisen bliver set over tid. Modellen anvender egne specifikke data og bygger på at økonomerne sætter sig sammen med fagfolk, når de vurderer et tiltags sandsynlige succesrate
Midlerne til fonden skal i første omgang komme fra en startkapital bestående af den gevinst som forventes opnået ved valg af selvbudgettering. Derefter er tanken, at de igangsatte projekter skal være med til at sikre et mindre forbrug på andre indsatser og at denne besparelse skal føres ind i fonden fra de respektive områder. På den måde skal fonden på sigt hvile i sig selv økonomisk.
Stillet af SF’s Byrådsgruppe
Jan Ravn Christensen og Thomas Medom
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 21. juni 2017.
16-08-2017 Aarhus Byråd
Fremsendes til Borgmesterens Afdeling til udtalelse, jf. byrådets vedtagelse i mødet den 16. august 2017 om magistratsbehandling af forslaget.
Sagen bedes tilbagesendt byrådet via Magistraten.
11-02-2020 Borgmesterens Afdeling
Beslutningsforslag besvaret med indstilling fra Borgmesterens Afdeling.
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
7Indstilling om forslag fra EL om kunstgræsbaner og gummigranulater
Indstilling om forslag fra EL om kunstgræsbaner og gummigranulater
Sagen bedes tilbagesendt byrådet via Magistraten.
04-02-2020 Kultur og Borgerservice
Beslutningsforslag besvaret med indstilling fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice.
13-02-2020 Borgmesterens Afdeling påtegning
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Kulturudvalget til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 26. februar 2020.
04-03-2020 Kulturudvalget
Udvalget kunne ikke konkludere endeligt på sagen. Sagen behandles på udvalgets kommende møde.
11-03-2020 Aarhus Byråd
18-03-2020 Kulturudvalget
Beslutning ikke frigivet
Bilag
8Indstilling om forslag fra ALT og SF: Indførelse af grøn trængselsring
Indstilling om forslag fra ALT og SF: Indførelse af grøn trængselsring
Fremsendes til Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø med henblik på udarbejdelse af en indstilling, jf. byrådets vedtagelse i mødet den 27. november 2019 om magistratsbehandling af forslaget.
Sagen bedes tilbagesendt byrådet via Magistraten.
03-02-2020 Teknik og Miljø
Beslutningsforslaget besvaret med indstilling fra Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø.
13-02-2020 Borgmesterens Afdeling påtegning
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Tilbagesendes Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø med bemærkning, at byrådet i sit møde den 11. marts 2020 har vedtaget Magistratens foranstående indstilling af 17. februar 2020.
Bilag
9Indstilling om forslag fra Almaz Mengesha om udbudsstrategi
Indstilling om forslag fra Almaz Mengesha om udbudsstrategi
Sagen bedes tilbagesendt byrådet via Magistraten.
15-01-2020 Borgmesterens Afdeling
Beslutningsforslag besvaret med indstilling fra Borgmesterens Afdeling.
23-01-2020 Borgmesterens Afdeling påtegning
27-01-2020 Magistraten
05-02-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Økonomiudvalget til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 5. februar 2020.
19-02-2020 Økonomiudvalget
26-02-2020 Aarhus Byråd
Bilag
10Vision Kongelunden
Vision Kongelunden
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
11Aarhus Kommunes Klimafond - rammer og indsatsområder
Aarhus Kommunes Klimafond - rammer og indsatsområder
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
12Afsluttede anlægsregnskaber for Teknik og Miljø, 2017-2018
Afsluttede anlægsregnskaber for Teknik og Miljø, 2017-2018
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
Tilbagesendes Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø med bemærkning, at byrådet i sit møde den 26. februar 2020 har vedtaget Magistratens foranstående indstilling af 17. februar 2020.
Bilag
13Sikkerhed langs havnearealer og åen
Sikkerhed langs havnearealer og åen
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
Bilag
14En grønnere og mere børnevenlig by
En grønnere og mere børnevenlig by
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
15Lokalplan 1089, Bolig- og erhvervsbebyggelse, Ferdinand Sallings Stræde - Endelig
Lokalplan 1089, Bolig- og erhvervsbebyggelse, Ferdinand Sallings Stræde - Endelig
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Teknisk Udvalg til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 26. februar 2020.
09-03-2020 Teknisk Udvalg
Udvalget kunne enstemmigt tiltræde indstillingen i overensstemmelse med Magistratens anbefaling.
Bilag
16Lokalplan 1103, Blandet byområde ved Åby Ringvej, Edwin Rahrsvej og Gudrunsvej i Gellerup, Brabrand – Endelig
Lokalplan 1103, Blandet byområde ved Åby Ringvej, Edwin Rahrsvej og Gudrunsvej i Gellerup, Brabrand – Endelig
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
03-02-2020 Magistraten
Fremsendes til Aarhus Byråd med bemærkning, at Magistraten i mødet den 3. februar 2020 anbefaler, at byrådet tiltræder Magistratsafdelingen for Teknik og Miljøs indstilling af 13. januar 2020.
26-02-2020 Aarhus Byråd
Tilbagesendes Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø med bemærkning, at byrådet i sit møde den 26. februar 2020 har vedtaget Magistratens foranstående indstilling af 3. februar 2020.
Bilag
17Trafikal fredeliggørelse i midtbyen
Trafikal fredeliggørelse i midtbyen
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
13-01-2020 Magistraten
22-01-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Teknisk Udvalg til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 22. januar 2020.
19-02-2020 Teknisk Udvalg
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
18Beboelses- og erhvervsbygning, Rosenkrantzgade 24
Beboelses- og erhvervsbygning, Rosenkrantzgade 24
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
13-01-2020 Magistraten
22-01-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Teknisk Udvalg til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 22. januar 2020.
19-02-2020 Teknisk Udvalg
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
19Røgfrie udearealer og forbud mod tobakssalg til arrangementer mv.
Røgfrie udearealer og forbud mod tobakssalg til arrangementer mv.
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
20Om- og nybyggeri ved Marselisborg Centret, nye træningsfaciliteter
Om- og nybyggeri ved Marselisborg Centret, nye træningsfaciliteter
27-01-2020 Magistraten
05-02-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Sundheds- og Omsorgsudvalget til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 5. februar 2020.
19-02-2020 Sundheds- og Omsorgsudvalget
26-02-2020 Aarhus Byråd
Tilbagesendes Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg med bemærkning, at byrådet i sit møde den 26. februar 2020 har vedtaget Magistratens indstilling i overensstemmelse med erklæring fra Sundheds- og Omsorgsudvalget af 19. februar 2020.
Bilag
Bilag 1: Bevillingsskema - Sagsnummer: T-20-330-001
Bilag 2: Notat – Kvadratmeterpriser Marselisborg Centret
Bilag 3: Høringssvar fra Ældrerådet
Bilag 1: Facader og udtryk tilbygning Marselisborgcentret
Bilag 2: SPARK revideret situationsplan
Meningstilkendegivelse, borgere fra P.P. Ørumsgade
Notat MSO 05.02.2020 (eftersendt 05.02.2020)
Notat MSO 05.02.20 Besvarelse af spørgsmål
21Ny skole og fritidscenter for Gellerup, Toveshøj og Bispehaven
Ny skole og fritidscenter for Gellerup, Toveshøj og Bispehaven
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
04-03-2020 Børn og Unge-udvalget
11-03-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 11. marts 2020.
25-03-2020 Aarhus Byråd
Beslutning ikke frigivet
Bilag
22Skoledistriktsændringer til ny skole i Gellerup
Skoledistriktsændringer til ny skole i Gellerup
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
04-03-2020 Børn og Unge-udvalget
11-03-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 11. marts 2020.
25-03-2020 Aarhus Byråd
Beslutning ikke frigivet
Bilag
230-18 års specialtilbud på Tovshøjskolen
0-18 års specialtilbud på Tovshøjskolen
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
17-02-2020 Magistraten
26-02-2020 Aarhus Byråd
Tilbagesendes Magistratsafdelingen for Børn og Unge med bemærkning, at byrådet i sit møde den 26. februar 2020 har vedtaget Magistratens foranstående indstilling af 17. februar 2020.
Bilag
24Program med borgerbudgetter i beskæftigelsesindsatsen
Program med borgerbudgetter i beskæftigelsesindsatsen
Fremsendes til Magistraten. Borgmesterens Afdeling har ingen bemærkninger til indstillingen.
20-01-2020 Magistraten
05-02-2020 Aarhus Byråd
Fremsendes til Social- og Beskæftigelsesudvalget til behandling i henhold til beslutning i byrådets møde den 5. februar 2020.
19-02-2020 Social- og Beskæftigelsesudvalget
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
25Forslag fra ALT om Borgerting i Aarhus Kommune
Forslag fra ALT om Borgerting i Aarhus Kommune
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 22. januar 2020.
05-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 5. februar 2020.
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Forslaget blev henvist til at indgå i den demokratiske tænketank.
Bilag
26Forslag fra SF om at droppe Marselistunnelen
Forslag fra SF om at droppe Marselistunnelen
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 22. januar 2020.
05-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 5. februar 2020.
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
27Forslag fra Børne- og ungebyrådet om flere grønne områder i Aarhus
Forslag fra Børne- og ungebyrådet om flere grønne områder i Aarhus
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 5. februar 2020.
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
28Forslag fra SF om bæredygtigt byggeri
Forslag fra SF om bæredygtigt byggeri
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 5. februar 2020.
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
29Forslag fra EL om forlængelse af kontrakten med City Sleep-in i 10 år
Forslag fra EL om forlængelse af kontrakten med City Sleep-in i 10 år
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 5. februar 2020.
26-02-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
23-03-2020 Teknisk Udvalg
Beslutning ikke frigivet
Bilag
30Forslag fra S og V om formidling af byens historie
Forslag fra S og V om formidling af byens historie
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 11. marts 2020.
25-03-2020 Aarhus Byråd
Beslutning ikke frigivet
Bilag
31Forslag fra SF om stop for brug af eksterne konsulenter på socialområdet
Forslag fra SF om stop for brug af eksterne konsulenter på socialområdet
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Bilag
32Forslag fra SF, RV, EL og ALT om klimavenligt byggeri
Forslag fra SF, RV, EL og ALT om klimavenligt byggeri
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Sagen bedes tilbagesendt byrådet via Magistraten.
Bilag
33Budgetforslag fra SF, RV, EL, ALT og Dorthe Borgkvist om senere børnehavestart
Budgetforslag fra SF, RV, EL, ALT og Dorthe Borgkvist om senere børnehavestart
Sagens behandling blev udsat i byrådets møde den 26. februar 2020.
11-03-2020 Aarhus Byråd
Forslaget blev henvist til Magistraten med henblik på at indgå i budgetdrøftelserne for 2020.