Alle, der bor eller driver virksomhed i Aarhus Kommune, kan indstille til handicapprisen. Prisen kan gives til en kommunal arbejdsplads, virksomheder, organisationer, foreninger eller enkeltpersoner fra Aarhus Kommune. For at vinde skal den indstillede have gjort noget særligt og nytænkende for mennesker med handicap.
En komité bestående af repræsentanter fra LO, kulturlivet, DH og formandskabet for Handicaprådet vælger årets vinder.

Til og med 3. januar 2019 kan du indstille kandidater til Handicapprisen.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertFormCustom.cshtml)

F. C. Bøgeskov vandt Aarhus Kommunes Handicappris 2017 for deres foregangseksempel med at inddrage udviklingshæmmede i det frivillige almene foreningsliv.

 

Mandag den 4. december 2017 kl. 13.00 uddelte Aarhus Kommune Handicapprisen for 7. gang. Ved et arrangement på Aarhus Rådhus overrakte Borgmester Jacob Bundsgaard prisen, der består af en check på 5.000 kr. og et diplom, til dette års vindere, fodboldklubben F. C. Bøgeskov.

F.C. Bøgeskov har på kort tid etableret et levedygtigt fodboldhold, hvor udviklingshæmmede og ikke udviklingshæmmede spiller på samme hold og indgår ligeværdigt i spillet og klublivet. Klubben har ikke tidligere haft erfaringer med målgruppen, men har i kraft af deres åbenhed og store engagement skabt et inkluderende og rummeligt fodboldmiljø, hvor engagement, motion og holdånd er centrale værdier.” – Borgmester Jacob Bundsgaard.

 Yderligere to var nominerede til prisen i år: Vibeke og Harald Lie fra svømmeklubben HASA og Blindes Arbejde, Aarhus afdelingen.

 

Se billedreportage fra den festlige prisoverrækkelse

Handicapprisen blev uddelt første gang i 2011 og er blevet uddelt hvert år i anledning af FNs internationale handicapdag.

 

Vinder 2017 F. C. Bøgeskov

Vinder 2016 Lise Lotte Lysgaard Olesen

Vinder 2015 Pia Stabell Hjort og Katrine Knudsen

Vinder 2014 Jesper van der Schaft

Vinder 2013 Antoniett Vebel Pharao

Vinder 2012 Claus Antony Bang Andersen

Vinder 2011 Besøgsvennerne Glæden