Alle, der bor eller driver virksomhed i Aarhus Kommune, kan indstille til handicapprisen. Prisen kan gives til en kommunal arbejdsplads, virksomheder, organisationer, foreninger eller enkeltpersoner fra Aarhus Kommune. For at vinde skal den indstillede have gjort noget særligt og nytænkende for mennesker med handicap.
En komité bestående af repræsentanter fra LO, kulturlivet, DH og formandskabet for Handicaprådet vælger årets vinder.

Læs mere om hvordan du indstiller kandidater til Handicapprisen 2019

Årets vinder af Aarhus Kommunes Handicappris blev Kvickly i Veri Centret.

Årets vinder af prisen blev Kvickly i Veri Centret. 

Indstillingen af Kvickly blev begrundet med, at ”Kvickly gør en ekstraordinær indsats ved at ansætte personer med handicap. De gør noget, som mange ikke gør, nemlig at give mennesker med handicap en chance på arbejdsmarkedet. Det er prisværdigt og beundringsværdigt”. 

Med prisen vil Aarhus Kommune gerne anerkende Kvickly i Veri Centret, som i øjeblikket har 16 personer ansat på særlige vilkår, og dermed er med til at tage socialt ansvar og skabe en god og rummelig arbejdsplads til gavn for alle sine ansatte.

Forud for uddelingen har et panel bestående af repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer (DH), kulturlivet samt formand og næstformand for Handicaprådet nomineret tre kandidater – og udpeget en vinder.

De to øvrige nominerede var:

  • Huset Venture, Viby

nomineringen er begrundet i deres mangeårige arbejde med at drive en socialøkonomisk virksomhed på markedsvilkår, som sikrer beskæftigelse af mennesker med nedsat arbejdsevne.

  • Camilla Dayyani, Korleder for Lungekoret

nomineringen er begrundet i Camillas store engagement, når hun øver og optræder med Lungekoret. Et engagement, der spreder glæde og godt humør både for koret og tilhørerne.

Aarhus Kommunes Handicappris består af en pengepræmie på 5.000 kr. og et diplom.

Se billedreportage fra overrækkelsen

 

Handicapprisen blev uddelt første gang i 2011 og er blevet uddelt hvert år i anledning af FNs internationale handicapdag.

 

Vinder 2017 F. C. Bøgeskov

Vinder 2016 Lise Lotte Lysgaard Olesen

Vinder 2015 Pia Stabell Hjort og Katrine Knudsen

Vinder 2014 Jesper van der Schaft

Vinder 2013 Antoniett Vebel Pharao

Vinder 2012 Claus Antony Bang Andersen

Vinder 2011 Besøgsvennerne Glæden