Handicapprisen uddeles i anledning af FN’s internationale handicapdag. Den internationale markering af dagen har som formål at fremme forståelsen for vilkårene for mennesker med handicap og fremhæve de gevinster, der opnås ved at inkludere mennesker med handicap i alle aspekter af det levede liv - både politisk, socialt, økonomisk, arbejdsmæssigt og kulturelt.

Alle, der bor eller driver virksomhed i Aarhus Kommune, kan indstille kandidater til handicapprisen.

Prisen kan fx gives til en ildsjæl, en virksomhed, en forening eller et byggeri i Aarhus Kommune. For at vinde, skal den indstillede være nytænkende på området – og på bedste vis inkludere mennesker med handicap.

En komité bestående af repræsentanter fra erhvervslivet, kultur- og fritidslivet, Danske Handicaporganisationer og formandskabet for Handicaprådet vælger årets vinder.

Du kan du indstille kandidater til Handicapprisen til og med den 3. december, som er FN's internationale handicapdag.  Prisen uddeles i foråret 2022.

OBS: på grund af corona blev Aarhus Kommunes Handicappris ikke uddelt i 2020. Hvis du har indsendt en nominering til prisen i 2020, skal du indsende din nominering igen, hvis du fortsat ønsker at nominere vedkommende.

Udfyld formularen nedenfor, for at foretage en nominering

Det vil være en stor hjælp for os, hvis du kan oplyse kontaktoplysninger på den, du indstiller til prisen.
Jeg giver samtykke til, at Aarhus Kommune må anvende de indtastede informationer. Jeg er indforstået med min ret til at tilbagekalde mit samtykke. Læs mere under punktet "Behandling af persondata" her på siden.

I forbindelse med indkald af kandidater til Handicapprisen, skal vi jf. Databeskyttelsesforordningen informere dig om en række detaljer i vores håndtering af dine oplysninger og oplyse dig om dine rettigheder i den forbindelse.

Vi behandler personoplysninger om dig i kategorien:  Dit navn og din e-mailadresse. Det gør vi for at kunne kontakte dig med eventuelt uddybende spørgsmål.

Vores behandling af personoplysningerne sker på baggrund af Databeskyttelseslovens artikel 6, stk. 1, litra a (samtykke).

Oplysningerne i elektronisk form er fysisk opbevaret sikkert hos vores leverandører. Oplysningerne bliver også behandlet hos vores leverandører.

De oplysninger, vi her behandler om dig, bliver anvendt og bevaret, indtil du selv trækker samtykke tilbage eller det aktuelle tilbud ophører.

Du har ret til at anmode om indsigt i oplysningerne, vi har om dig.

Du har ret til at anmode om berigtigelse eller sletning af oplysninger, og du kan også bede om en begrænsning af behandlingen af oplysningerne.

Det samtykke, du har givet til behandlingen, kan til en hver tid trækkes tilbage, dog uden at det ændrer på lovligheden af den behandling, der allerede måtte være foretaget.

Den dataansvarlige er Aarhus Kommune, Borgmesterens Afdeling, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C, som kan kontaktes på kommunikation@ba.aarhus.dk og 8940 2000. Har du spørgsmål i forbindelse med Aarhus Kommunes behandlinger af dine oplysninger, så kan du også kontakte Aarhus Kommunes databeskyttelsesrådgiver på mail databeskyttelsesraadgiver@aarhus.dk.

Du skal slutteligt vide, at det er muligt at klage til Datatilsynet over behandlingen af personoplysningerne.