Nominerede for handicapprisen 2021: (3 nomineringer)

 

Demensfællesskabet Østjylland

Demensfællesskabet Østjylland er nomineret fordi, der er rigtig mange frivillige og ansatte, som gør et kæmpe arbejde for de demens-ramte.

Vi bruger deres lokaler til at deltage i spillecafe, besøge Aros med andre, hygge hver fredag formiddag og eftermiddag med varm kaffe på kanden og frikadeller til frokost. Der er også trænings faciliteter på 1. salen. De gør det så godt for de demens-ramte, og bør have en stor pris og anerkendelse for det, store arbejde de gør”.

 

Jobbanken Aarhus

Jobbanken i Aarhus er nomineret fordi de arbejder på at få psykisk sårbare førtidspensionister tilbage på arbejdsmarkedet.

”Målgruppen "psykisk sårbare" falder måske ikke ind under handicappede, men jeg ved, at der er flere af Jobbankens brugere som har et handicap. Og desuden elsker jeg selve ideen om at inkludere folk i stedet for at ekskludere dem - og det uanset om, vi snakker om at inkludere folk på arbejdsmarkedet, i samfundet, i idrætsforeningen eller i lokalsamfundet. Udover at hjælpe folk i arbejde kan man via Jobbanken også deltage i forskellige idræts- og netværksaktiviteter og derigennem opbygge et fællesskab med andre ligesindede, hvilket kan være guld værd. Jeg tænker, at flere med fordel kan tage ved lære af Jobbanken og deres metoder og sprede det ud på andre aspekter af samfundet og måske til andre målgrupper end "kun" psykisk sårbare”.

 

Øens Madhus

Øens Madhus er nomineret fordi det er en socialøkonomisk virksomhed i Generationernes Hus, som byder alle generationer inden for i madhuset. Børn, unge, ældre, mennesker med handicappede og familier sammen i én bygning.

Frede ansætter mennesker med forskellige handicaps, som både kan være fysisk handicappede eller mennesker med et kognitiv handicap. I køkkenet, bag kassen og disken og ude i caféen med servering arbejder personalet side om side uanset om det er med et handicap eller ej. Caféen her er samlingsstedet for Generationernes hus, både, når der serveres mad i hverdagen eller når de laver fællesspisning for os alle. Der kommer også dagligt mennesker udefra og spiser.

Jeg indstiller ikke kun Frede, som er leder, men til en fælles pris for alle medarbejdere i caféen, da de så fint arbejder side om side uanset kognitivt formåen eller fysisk handicap. Men vil samtidig rose FO for at tage et direkte initiativ til, at sætte mennesker med handicap i fokus, som en ligeværdig arbejdskraft. Og man kan jo, som Astrid jo sagtens lave god markedsføring og gå til hånde med andre opgaver, fordi man sidder i kørestol”.

 

Nominerede til handicapprisen 2022: (2 nomineringer)

 

Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede

Vaskeriet er en venlig, hjertelig og virkelig imponerende forening. De forener arbejdsliv med socialt fællesskab, der tydeligvis glæder og gavner handicappede såvel som ikke-handicappede. De anvender klassisk dansk foreningsånd til at løfte en utvivlsomt svær opgave. Alle forstår konceptet ved første forklaring, men få evner at gøre dem kunsten efter.

Bostedet Birkebakken og STU- tilbuddet Birkeskolen

Birkebakken og Birkeskolen, er et fantastisk bosted og STU- tilbud, som gør en kæmpe forskel for vores unge med forskellige udviklingshæmning, særlige behov og handicaps. De er faglige dygtige og gode omsorgsgivere til de unge, som går i STU tilbud på " Birkeskolen " og dem der bor på bostedet. De tænker altid i udvikling, samarbejde, professionel omsorg og skabe hyggelige og hjemlige rammer. Det er sjældent, et sådan tilbud bliver anerkendt for deres store indsats og synes det er på tide det sker. Indenfor de sidste par år har mange bosteder mv i Århus, været i medierne med negativ omtale og det er selvfølgelig vigtigt. Men synes det er lige så vigtigt, at der kommer positivt omtale om de steder, hvor det går godt. Området er udfordret men Birkebakken/Birkeskolen, dens ledelse og ansatte formår at skabe et unikt sted, hvor det er de unge, der er i fokus, deres liv, deres udvikling og deres hverdag. De lader sig ikke begrænse af udfordringer på området, tværtimod. Som forældre til en ung der bor sådan et sted, er det meget svært og følelsesmæssigt at give slip på vores unikke børn og unge, da det er os der er eksperterne! Men Personalet gør en meget stor dyd, pligt og et professionelt arbejde ud af, at kunne overtage den rolle efter os og de formår det til fulde! - så vi forældre kan give slip og nyde de bliver passet godt på, støttet til videre udvikling og har et godt liv trods deres forskellige udfordringer! Og det er med stor taknemmelighed i hjerte, at vi gerne vil indstille Birkebakken/Birkeskolen for deres store omsorg, dygtighed og deres store hjerter for vores børn og unge med udviklingshæmning. Det er dygtige ildsjæle som brænder for, at vores børn og unge har det det godt - og omverden skal vide, at det arbejde kan lykkes trods udfordringer på området og det krævet kun stor vilje, gode ildsjæle, stor kampgejst og store omsorg hjerter... Af hjertet Tak❤”

Vinderne bliver afsløret den 2. december kl. 14.30 i Generationernes Hus, Thit Jensens Gade 3, 8000 Aarhus C.

Tilmelding sker på: Overrækkelse af Handicapprisen for 2021 og 2022 | Høringsportalen - Aarhus kommune

I forbindelse med indkald af kandidater til Handicapprisen, skal vi jf. Databeskyttelsesforordningen informere dig om en række detaljer i vores håndtering af dine oplysninger og oplyse dig om dine rettigheder i den forbindelse.

Vi behandler personoplysninger om dig i kategorien:  Dit navn og din e-mailadresse. Det gør vi for at kunne kontakte dig med eventuelt uddybende spørgsmål.

Vores behandling af personoplysningerne sker på baggrund af Databeskyttelseslovens artikel 6, stk. 1, litra a (samtykke).

Oplysningerne i elektronisk form er fysisk opbevaret sikkert hos vores leverandører. Oplysningerne bliver også behandlet hos vores leverandører.

De oplysninger, vi her behandler om dig, bliver anvendt og bevaret, indtil du selv trækker samtykke tilbage eller det aktuelle tilbud ophører.

Du har ret til at anmode om indsigt i oplysningerne, vi har om dig.

Du har ret til at anmode om berigtigelse eller sletning af oplysninger, og du kan også bede om en begrænsning af behandlingen af oplysningerne.

Det samtykke, du har givet til behandlingen, kan til en hver tid trækkes tilbage, dog uden at det ændrer på lovligheden af den behandling, der allerede måtte være foretaget.

Den dataansvarlige er Aarhus Kommune, Borgmesterens Afdeling, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C, som kan kontaktes på kommunikation@ba.aarhus.dk og 8940 2000. Har du spørgsmål i forbindelse med Aarhus Kommunes behandlinger af dine oplysninger, så kan du også kontakte Aarhus Kommunes databeskyttelsesrådgiver på mail databeskyttelsesraadgiver@aarhus.dk.

Du skal slutteligt vide, at det er muligt at klage til Datatilsynet over behandlingen af personoplysningerne.