Sårbare borgere

Et fokuspunkt i beskæftigelsesplanen er sårbare borgere. Alle der kan, skal være en del af arbejdsmarkedet. Derfor arbejder vi for at få flere i fleksjob, færre på sygedagpenge og flere psykisk sårbare i job.

Unge og Uddannelse

Et andet fokuspunkt i planen er unge og uddannelse. Vi er meget optagede af, at alle byens unge får en uddannelse og en god start på arbejdslivet.

Aarhus er en stolt studieby, som hvert år udklækker en masse dygtige mennesker, der skal på jagt efter deres første job.

Samarbejde med virksomhederne

Mange virksomheder mangler hænder. Derfor skal flere unge vælge en erhvervsuddannelse. I 2019 valgte kun ca. 14 % en erhvervsuddannelse. Der er opsat et mål om, at det tal skal stige til 22,5 % i 2030.

Aarhus er en stolt studieby, som hvert år udklækker en masse dygtige mennesker, der skal på jagt efter deres første job. Selvom Aarhus er en by i vækst, har arbejdsmarkedet svært ved at absorbere alle dimittenderne. Det har vi også fokus på i beskæftigelsesplanen.

Vi styrker det tværkommunale samarbejde og intensiverer den virksomhedsrettede kontakt, så virksomhederne – både i Aarhus og andre kommuner – får øjnene op for byens dygtige dimittender. 

Den seneste beskæftigelsesplan 2020 blev vedtaget i Aarhus Byråd i december 2019 og er gældende for 2020.