Innovationsprojektet Lys På Aarhus
Herunder finder du beskrivelser af projektets formål samt tidligere og kommende projekter:
-
Formålet med Lys På Aarhus
Formålet er at understøtte det øvrige arbejde med belysning, med en bæredygtig udvikling af attraktive og trygge byrum, gader og pladser, der kan forme og understøtte byens liv nu og i fremtiden.
Læs mere -
Hesitation of Light
Hesitation of Light var første projekt, som Lys På Aarhus deltog i, og er et samarbejde mellem kunstneren Signe Klejs, Den Selvejende Institution Godsbanen, KKArt, Lys på Aarhus, Aarhus Kulturhovedstad 2017, Light Partner Herning, Bravida, Banedanmark, Rebteknikeren, Osram og CAVI.
Læs mere -
Light Line
Målet med Light Line var at gentænke Bispetorv og skabe et areal med mange funktioner og tryghed i højsædet.
Læs mere -
Lightspots
I projektet Lightspots var målet at skabe en belysning, der kunne invitere til ophold, rekreation og aktivitet på Store Torv.
Læs mere -
Lys på Hasle Vandtårn
I dette projekt ville Lys På Aarhus og Aarhus Vand vende et travlt transitsted til en plads med en særlig kvalitet og identitet, der skaber et trygt og oplevelsesrigt rum for beboere såvel som forbipasserende borgere.
Læs mere -
Dobbelt Fokus
I forbindelse med en øget belysning langs Brabrandstien blev projektet Dobbelt Fokus af Jakob Oredsson realiseret. Værket er en lysinstallation bestående af to cirkulære elementer, placeret modsat hinanden i hver ende af cykelbroen ved Tre Broer.
Læs mere -
Dråber Giver Regnbue
Projektet på broen over Gudrunsvej blev søsat med øje for Helhedsplanen for Gellerup og hvordan man kunne indfri et af de ønsker, som beboerne i området længe havde haft; nemlig en forskønnelse af broen over Gudrunsvej.
Læs mere -
Origin
Origin er et vinderprojekt i skitsekonkurrencen for to kunstværker langs Brabrandsstien.
Læs mere -
Belysning af Aarhus Domkirke
Med dette projekt søgte Lys På Aarhus at hjælpe Aarhus Domkirke og ikke mindst borgerne i Aarhus med at indfri ønsket om en passende og æstetisk lyssætning til byens gamle Domkirke.
Læs mere -
Serpentinertunnelen
Projektet Serpentinertunnelen realiseres i tunnelen mellem Klostervang og Vestervang, under Langelandsgade.
Læs mere -
Jorden bærer dit aftryk
"Jorden bærer dit aftryk" er et vidt berejst neonkunstværk af aarhusianske billedkunstner Astrid Gjesing, som nu har fundet fodfæste sammen med et nyt, sammenhængende lydkunstværk af lydkunstneren Sofie Birch, fra København.
Læs mere -
Af vand er du kommet
Af vand er du kommet er en af Aarhus’ skjulte perler, gemt i virvaret af gader og strukturer omkring byens å-forløb.
Læs mere -
Udsigtspunktet
Kunst- og designgruppen Circuit Circus har i samarbejde med Lys På Aarhus udviklet et poetisk og interaktivt lysværk til havnekranen "Dok8000" - et værk, hvor du som beskuer er med til at gøre metalstrukturen for enden af Balticagade til en interaktiv, lysende skulptur.
Læs mere -
Posthussmøgen
Posthussmøgen har fået et løft, med en ny hegnstruktur som bidrager til de trygge rammer og samtidigt formidler historien om passagen, til de nysgerrige fodgængere. Tæt integreret i konstruktionen, er et innovativt belysningstiltag blevet realiseret.
Læs mere -
Sødalskolen tunnelbelysning
Åbenhed overfor skøre idéer og intens samskabelse giver tryghedsskabende lysanlæg til skoletunnel, skabt af skolebørnene selv.
Læs mere -
Klostertorv Boogie Woogie
Lyskunstværk, der giver oplevelser i dagstimerne såvel som aftentimerne, etableret på Klostertorv, med formålet at styrke en tryghedsfølelse og bygge på historien for denne placering.
Læs mere -
Site in english
Læs mere