Neonkunstværket af aarhusianske billedkunstner Astrid Gjesing har længe været monteret i loftet under Clemensbro, hvor det skaber en dialog med de forbipasserende der har tiden og nysgerrigheden til at kigge op, på vejen videre ud i byen.

Af vand er du kommet opstod originalt i 1997, i forbindelse med en tredelt lyrik-installation i neon; Nat Tegn, som bestod af værkerne Af vand er du kommet, Jorden bærer dit aftryk og Fuglenes alfabet, installeret i Aarhus hhv. på havnekajen, i rådhusparken og ved Domkirken. Med installationen udforskede kunstneren digte, installeret i forskellige områder af det offentlige domæne og den resulterende refleksion, der i sådan en situation skabes hos de forbipasserende.

Værket som efterfølgende og efterhånden blev til en fast kult-agtig bestanddel af området under Clemensbro, har haft hårdt brug for en kærlig hånd, for at komme til live igen.

Lys På Aarhus har derfor fået værket renoveret og vil fremover stå for at holde live i dette ikon i gadebilledet, som byder op til et øjebliks refleksion, midt i byens sus.

Formålet med dette specifikke Lys På Aarhus-projekt, er at beskytte et vigtigt identitetsskabende element i byen, som bidrager til et levende og interessant byliv for alle; beboere som de mange besøgende i området.