Billederne er taget af fotograf Hampus Berndtson

Tryk på billederne for stor udgave.

  

  

  

  

  

  

  

  

I forbindelse med en øget funktionsbelysning langs Brabrandstien i 2017, blev en skitsekonkurrence for to lyskunstværker på selvsamme strækning søsat. Dette bl.a. for at sikre en øget interesse fra borgerne for at benytte strækningen rekreativt, samt som et led i at øge trygheden yderligere.

Konkurrencen var et samarbejde mellem Teknik & Miljø og Kultur & Borgerservice, med støtte fra Aarhus 2017 og Urban Lab.

Første vinderprojekt som blev realiseret, var Dobbelt Fokus af Jakob Oredsson. Værket er en lys-installation bestående af to cirkulære elementer, placeret modsat hinanden i hver ende af cykelbroen. Objekterne er identiske, men spejlvendte og skaber i hver sin ret situationer, som udfordrer folks opmærksomhed, ved både at skabe fokuserede og slørede billeder af området. Dermed inviteres de forbipasserende til at opdage- og genopdage området ved De Tre Broer, på en måde som respekterer behovet for balance mellem lys og mørke.

En komité bestående af Lys På Aarhus, Stephen Willacy, Billedkunstnere Elle-Mie Ejdrup Hansen og Bo Mølgaard, samt Lars Davidsen stod for udvælgelsen.

Du kan besøge Jakob Oredssons hjemmeside her

Indvielse & planlagt levetid

Januar 2018 og mindst 10 år frem.

GPS-koordinater

De Tre Broer: https://goo.gl/maps/JRFffLTQciM2

Samarbejdspartnere

Jakob Oredsson, SpektraLED, Glaseksperten A/S og Kultur & Borgerservice