Billederne er taget af: Dennis Borup Jakobsen, Michael Harder og Per Bille

Tryk på billederne for større udgave

    

  

Projektet benytter 189 lamper med 4 forskellige spredningsgrader, som er placeret så de belyser hele Ringgadebroens struktur jævnt. Aftenhimlen med den nedgående sol observeres og registreres, og netop når solen er gået ned, oplyses broen frem til midnat, i et forløb skabt på grundlag af de forandringer i farver og lys der har fundet sted den pågældende aften. Samme forløb udspiller sig igen på broen fra kl. 5 næste morgen og frem til solopgang.

Dette lader sig gøre via et system som CAVI har udviklet specifikt i forbindelse med dette projekt, hvor et kamerasystem opfanger - og en algoritme analyserer og bearbejder farverne og dynamikken af solnedgangen til armaturerne placeret på broen.

Projektet kaster lys på et af de uudforskede områder i Aarhus, samtidig med at tilføje et af byens vartegn en smuk sensibilitet og status som byport.

Hesitation of Light spejler det kunstneriske liv i Aarhus K og bringer liv og tryghed ud til udkanten af denne hastigt udviklende bydel.

Du kan besøge kunstneren Signe Klejs' hjemmeside her

Indvielse & planlagt levetid

Værket blev indviet i januar 2017 og har en forventet levetid på 10 år.

GPS-koordinater

Broen: https://goo.gl/maps/acqxHNRNhvy

Fuldt udsyn fra Frederiksallé broen: https://goo.gl/maps/qdxTJ6Fbuz62

Samarbejdspartnere

Signe Klejs, Den Selvejende Institution Godsbanen, KKArt, Lys på Aarhus, Aarhus Kulturhovedstad 2017, Light Partner Herning, Bravida, Banedanmark, Rebteknikeren, Osram og CAVI