Billederne er taget af: Moto Muto ApS og Ole Hartmann Schmidt

Tryk på billederne for stor udgave.

  

  

  

  

  

  

  

Med afsæt i området, tårnets funktion samt strukturens arkitektoniske kvaliteter, havde dette projektsamarbejde mellem Lys På Aarhus og Aarhus Vand til formål, at vende et travlt transitsted til en plads med en særlig kvalitet og identitet, der skaber et trygt og oplevelsesrigt rum for beboere såvel som borgere i transit.

Det 32 meter høje vandtårn ved Bispehaven i Hasle er det sidste vandtårn i drift i Aarhus, og kan indeholde 2.100 kubikmeter vand. For at understrege tårnets funktion, projiceres svage vandeffekter op under tårnets top. Derudover er der en grundbelysningen af hele tårnet, der belyses af in-ground spots rundt om tårnet. Den øverste del af tårnet, der kan ses fra det meste af byen, er markeret af en linje af lys – Horisonten. Farveholdningen på horisonten skifter langsomt, i takt med sol ned- og opgang. 

Projektsamarbejdet har især draget nytte af et solidt forankret samarbejde med interessenter i området, som beboere og nøglepersoner fra Østjysk Bolig.

Lysdesign og styring er udviklet af Moto Muto ApS og består af én Network Controller, én Zone Controller og 20 Fixture Controllere i Horisonten, samt yderligere otte i basebelysningen, som gør at styringen er automatisk tidsbevidst og justerbar, så installationen lyser i samspil med og i forhold til dens omgivelser.

Indvielse & planlagt levetid

Værket blev indviet i oktober 2017 og har en forventet levetid på mindst 10 år.

GPS-koordinater

Hasle Vandtårn: https://goo.gl/maps/i79nRZAKL1q

Samarbejdspartnere

Moto Muto ApS, Aarhus Vand, Østjysk Bolig og beboerne i Bispehaven