Billederne er taget af: Martin Schubert.

Tryk på billederne for at hente dem i høj opløsning.

  

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Her var der tale om strækningen mellem Thorvaldsensgade og ud mod Søren Frichs Vej - et område som tydeligt kaldte på et projekt, der ikke blot havde en høj kunstnerisk værdi, men som også kunne bidrage til en øget tryghed langs strækningen.

Det blev portugisiske KWY.Studio, sammen med engelske kunstner Nathaniel Rackowe, hvis projekt blev udvalgt. Et projekt som skaber et bindeled mellem arkitekturen og kunsten men også mellem geometriske strukturer og en tilnærmelsesvist vild naturbevoksning i området.
Origin består af tre skulpturer placeret langs åens løb, med gule ben af stål, som bærer en lys-struktur i forvrænget kubisk form.

Formmæssigt vil den geometriske struktur tage sig anderledes ud, alt efter hvor beskueren oplever værket fra. Det er altså et transformerende værk, som kun kommer til at opleves yderligere transformerende gennem den dynamiske programmering af lyset, som langsomt og nænsomt ændrer sig, i cyklusser.

Projektet er udvalgt af samme komité, som valgte "Dobbelt Fokus", et lyskunstværk af Jakob Oredsson, installeret ved De Tre Broer.

GPS-koordinater

Cuboid C: https://goo.gl/maps/TEjF61BGLAU2

Cuboid B: https://goo.gl/maps/wcBWPXoiphs

Cuboid A: https://goo.gl/maps/Rvf6Ty2kzty

Samarbejdspartnere

KWY.Studio, Nathaniel Rackowe, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, NUPERGO, Aakjaer Landinspektører, BMS, Eniig City Solutions, Neon Circus, Nova Citacor, Paalupiste Oy, PyraSied, Renewable Foundations, Riwal, Tintauto og Jason Welsby.