Billederne er taget af: Martin Schubert

Tryk på billederne for høj opløsning

    

    

     

    

    

    

    

    

Efter et projektforberedende samarbejde med Cykelby Aarhus, er der udvalgt en af de mest trængende cykeltunneler som første projekt i en ambition om at skabe øget tryghed, et element af interaktion og styrke en identitet for cykeltunnelerne og dermed Supercykelstien som de er placeret langs.

Belysningen blev udviklet i samarbejde med Aarhusianske Moto Muto ApS, som har stor erfaring med aktivitetsfremmende belysning af tunneler. 

Til projektet benyttes 44 iGuzzini Underscore armaturer i et design, som tager afsæt i tunnelens arkitektoniske kvaliteter og karakter, bl.a. via en gengivelse af beton-lamellerne i tunnelens indgangspartier. Armaturerne er monteret i specielt fremstillede flanger, som skal sikre en høj modstandsdygtighed overfor vandalisering. Dertil tager opsætningen hensyn til tunellens arkitektur og tunnelens karaktergivende grafittimalerier.

Farveskemaet for armaturerne er inspireret af det omkringliggende område og er baseret på farverne på boligblokkenes ikoniske gavlmalerier, som kan ses fra store dele af byen og er kendetegnende for området.

Endeligt aktiveres anlæggets ressourcer via et sensordrevet kontrolsystem, som bl.a. består af en bevægelsesradar i hver indgang for en dynamisk puls-effekt i belysningen, lyssensorer for justering af armaturerne i henhold til lysindfaldet, mikrofoner for brugerinput og en vindsensor, som muliggør en gengivelse af tunnelens vindpåvirkning, i en harmoni med de resterende sensorerinput. Gennem tunnelens belysning får brugerne altså en føling med det miljø de befinder sig i, sammen med en markant forøgelse af trygheden og brugbarheden.

Serpentinertunnelens åbningsceremoni og PR-strategi er udviklet i samarbejde med fire studerende på studiet Oplevelsesøkonomi, Aarhus Universitet og der har været et fokus på samskabelse undervejs.

Du kan besøge Moto Muto ApS' hjemmeside her

GPS-koordinat

https://goo.gl/maps/78TXmLFocB52

Tak til

Moto Muto ApS, Lindpro, iGuzzini, AAB, Mie Mester, Kristine Vilbæk, Mette Larsen, Sofie Bach Hansen, Beboerne i Klostervang.