I Aarhus har vi et blomstrende og mangfoldigt kulturliv. Gennem de seneste mange år har mange mennesker arbejdet sammen og bragt kultur ind i hjertet af byens udvikling.

Kulturhovedstadsåret 2017 var et magisk år, hvor store ambitioner blev indfriet, Aarhus kom på verdenskortet og vi fik etableret mange nye og gode samarbejder både lokalt, regionalt og internationalt.

Når vi nu står over for den næste kulturpolitik, gør vi det derfor på skuldrene af en kæmpe præstation, hvor der blev sat turbo på kulturudviklingen og ambitionsniveauet. Det medførte også et øget fokus på kulturens samfundsmæssige betydning. De globale udfordringer, vi som personer, by og samfund står overfor, er mere presserende end nogensinde. Det er udfordringer, der påvirker os alle, og som skal løses globalt og i partnerskaber. Kunst og kultur spiller en væsentlig rolle i at det lykkes.

Udkastet til den kommende kulturpolitik bliver til i tæt dialog med byens kulturaktører, borgere, organisationer og mange flere. Vi sparkede processen i gang med kulturpolitisk forsamlingshus på Godsbanen 24. februar. Planen er, at udkastet til den kommende kulturpolitik sendes i offentlig høring i slutningen af september.

I menuen til højre kan du bl.a. læse den gældende kulturpolitik ”Aarhus – en international by, hvor kulturen sætter dagsorden”.