Gå til hovedindhold

Bæredygtige måltider

Økologi og bæredygtighed er to centrale begreber, når der udvikles på de måltider der tilbydes i kommunens tilbud. Læs mere her på siden, hvordan vi udvikler på måltiderne.

  • Læs op

Indhold

    Sammen med velsmag og sundhed, skal de måltider der tilbydes i dagtilbud, skoler, FU-tilbud, sociale tilbud, plejehjem, folkehusenes caféer og personalekantinerne sikre, at vi trives og lever gode liv.

    Vi indkøber allerede mindst 60 % økologi til de måltider der tilbydes, og det bliver vi ved med. Oveni vil vi så arbejde med at gøre måltiderne mere klimavenlige og bæredygtige. Uden at gå på kompromis med velsmag og sundhed.

    Vi vil omstille vores måltider, så vi er med til at sikre fremtiden.

    Derfor er vi i Aarhus kommune i gang med udvikling af mere bæredygtige måltider. Nogen af tiltagene og de projekter vi er med i, kan du læse om her på siden.

    Samarbejdsprojektet StratKIT

    Bæredygtige måltider i den offentlige forplejning på tværs af de baltiske lande, StratKIT

    Sammen med de øvrige lande omkring Østersøen, var vi med i et projekt, der kortlagde de initiativer, der allerede er taget for at gøre den offentlige forplejning mere bæredygtig. Sammen med offentlige myndigheder, virksomheder og uddannelsesinstitutioner skabte vi nye metoder. Vi skabte en platform for vidensdeling, et tværbaltisk netværk og vi udviklede et sæt værktøjer der er offentligt tilgængelige, så alle kan drage nytte af dem.

    StratKIT var et EU-projekt af 3 års varighed, der modtog offentlige midler fra ”The Interreg Baltic Sea Region Program”. Der var deltagelse fra Danmark, Finland, Estland, Rusland, Polen og Tyskland.

    Her finder du platformen, og her finder du de spændende værktøjer.

    Er du interesseret i at læse de rapporter, så finder du her: ToolKIT rapportDynamic Sustainability Model for Public meals og kortlægning af landenes systemer.

    Deltagende lande

    Sidst opdateret: 23. august 2023