1-årsdagen for invasionen af Ukraine markeres i Aarhus

20. - 26. februar: Udstillingen “Mor, jeg vil ikke have krig!” på Dokk1

Udstillingen “Mor, jeg vil ikke have krig!” giver en stemme til de krigens yngste vidner. Den skildrer krigens grusomheder og drama fra børnenes perspektiv. Flere millioner mennesker er blevet tvunget til at forlade Ukraine og søge tilflugt andre steder i verden, blandt andet i Polen og Danmark. Krigen har sat sine spor, især på børnene.

For at markere krigsudbruddet og tage afstand fra den russiske aggression vises udstillingen “Mor, jeg vil ikke have krig!” 20 – 26. februar på DOKK1 i Aarhus

Udstillingen viser billeder malet af polske børn efter anden verdenskrig som et vidnesbyrd om deres traumer i forbindelse med Nazitysklands besættelse af Polen i 1939-1945. Billederne udstilles side om side med papirark, hvor ukrainske børn har skildret deres følelser og oplevelser under den krig, som Rusland fører i landet. Uanset tid og sted er krig et stort onde, og børnene er altid ofre.

Klokkespilskoncert

Fredag kl. 12 vil der blive holdt en kort klokkekoncert fra Rådhustårnet, når timeslagene har lydt. Der vil blandt andet blive spillet den ukrainske nationalmelodi, Der er et yndigt Land og den såkaldte Europahymne. 

Ukrainsk-dansk musikeftermiddag

Elever fra Musikskolen i Aarhus, som spiller klaverstykker med ukrainsk musik, fredag 24. feb. kl. 16.00 - 17.30 i Rådhushallen. Der er gratis  adgang.

Mindehøjtidelighed

24. februar kl. 17:00 - Vor Frue Kirke på Ryesgade 26, Aarhus; En bøn for Ukraine og en mindehøjtidelighed for ofrene for russisk aggression.

Light will win over darkness

24. februar kl. 18:00 - Demonstration ved Magasin i Aarhus “Light will win over darkness”