Lviv er på vej til at blive Aarhus Kommunes ukrainske venskabsby. Byen ligger i det vestlige Ukraine og er blevet til et stort humanitært knudepunkt, hvor mennesker, der flygter fra krigen, finder tilflugt. Aarhus har på flere måder ydet støtte til Lviv, blandet andet med donationer af hjælpemidler og hospitalsudstyr. Udstyret går til UNBROKEN – det Nationale Rehabiliteringscenter.

Siden krigens start har ukrainske læger i Lviv ydet kvalificeret lægehjælp til mere end flere tusinde ukrainere, der er berørt af fjendtlighederne. Hver uge transporteres sårede patienter fra frontlinjehospitaler med evakueringstog og ambulancer.

Behandling af de krigsramte ukrainere foregår inden for rammerne af UNBROKEN – det Nationale Rehabiliteringscenter. Her kan voksne og børn, der er ramt af krigen modtage omfattende kvalificeret lægehjælp. Det omfatter behandling af brandsår, rekonstruktiv kirurgi, ortopædi og robotproteser.  UNBROKEN både fremstiller og monterer proteser. Derudover yder centret fysisk, psykologisk og psykosocial rehabilitering af sårede militære og civile.

UNBROKEN får støtte fra mange sider, og har et globalt ambassadørkorps, som blandt andet omfatter den amerikanske fredsaktivist og nobelpristager Jody Williams, Tiwakkol Karman – menneskerettighedsaktivist og nobelpristager fra Yemen – og Bono, forsanger i Rockbandet U2.

Læs mere om UNBROKEN (på engelsk)

Præsentation af UNBROKEN på engelsk