Beboerne på plejehjem skal leve livet bedst muligt samtidig med, at vi skal undgå, at coronavirus spreder sig.

Kontakt til pårørende

Kontakten mellem pårørende og beboere på plejehjem kan foregå på telefon eller videokald, pårørende kan sende breve, eller plejehjemmet kan overlevere beskeder.

Plejehjemmene hjælper også gerne beboerne med opkald, hvis det er nødvendigt.

Aarhus Kommunes tilbud om hjælp til apps og funktioner på telefoner og iPads er stadig åben og foregår telefonisk i øjeblikket. Så ring til telefon 60 21 94 16, hvis du vil have hjælp til apps – der er åbent på telefonen alle hverdage fra kl. 10-14.

Læs mere om, hvorfor du ikke må tage på besøg

Beboernes hverdag

For at holde beboerne aktive, gør plejehjemmene forskellige ting. Det kan være en gåtur på plejehjemmets område, en snak, en quiz eller tager en kop kaffe sammen, eller hvad der er brug for.

Normalt kommer Sundhed og Omsorgs oplevelsesmedarbejdere rundt på plejehjemmene, men ikke i øjeblikket på grund af risiko for spredning af smitte. I stedet arbejder de på at lave udendørskoncerter sammen med eksterne samarbejdspartnere, og andre oplevelser, som plejehjemmene får tilbudt den kommende tid.

Hvis en beboer viser symptomer eller er konstateret smittet med coronavirus - og kun der - bliver beboeren isoleret på egen stue for at forebygge spredning af smitte. 

Gaver

Hvis du ønsker at komme med gaver, kan det for eksempel være magasiner eller chokolade, men ikke hjemmebag eller bagerbrød. Det kan vi desværre ikke modtage, da det ikke er fabriksemballeret og dermed ikke kan sprittes af.

Hjælp til pårørende

Hvis du får behov for at tale med en psykolog om situationen, kan du kontakte pårørende psykolog Lene Dernert på telefon: 41 85 79 48 eller mail lgd@aarhus.dk.

Pårørende kan altid få kontakt til forstander eller kontaktperson, hvis der er spørgsmål.

Desuden kan man også følge med i Aarhus Kommunes nyheder/pressemeddelelser.