Gå til sidens indhold

Konfliktvarsel på det offentlige arbejdsmarked

Der er varslet konflikt på det offentlige arbejdsmarked. Vi opdaterer løbende denne side med information om hvad det kan betyde i Aarhus Kommune.

Hvornår kan en konflikt starte?

 

Forligsmanden har den 18. april besluttet, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i indtil 2 uger. Udløber perioden uden resultat kan parterne iværksætte strejke fra 6. maj 2018 og lockout fra 12. maj 2018.

 

Hvis forhandlingerne afsluttes uden resultat inden for de 2 uger, kan parterne iværksætte strejke og lockout på femtedagen efter, at Forligsmanden har erklæret forhandlingerne for definitivt afsluttede. I den situation kan strejke og lockout iværksættes samtidig.

 

 

Hvem er omfattet af en konflikt i Aarhus Kommune?

 

De faglige organisationer har varslet strejke for en række funktioner, herunder blandt andet jobcentrene og Borgerservice.
KL's bestyrelse har besluttet at iværksætte en omfattende lockout. Størstedelen af de ansatte ved dagtilbud og undervisningsområdet er omfattet af lockoutvarslerne.

 

I boksen "Konfliktens Konsekvenser" kan du se hvordan konflikten i detaljer kan påvirke de forskellige serviceområder i Aarhus Kommune.

 

Hvem er undtaget fra en konflikt i Aarhus Kommune?

 

Det er besluttet at undtage en række områder og institutioner. Ældreområdet og en række sårbare områder på sundheds-, handicap- og socialområdet er altovervejende undtaget fra lockoutvarslerne, blandt andet specialbørnehaver. Desuden er specialundervisning af børn i specialklasser og på specialskoler samt af voksne undtaget.

 

KL undtager også enkelte funktioner på det administrative område, herunder lønudbetaling og personaleadministration. På de tekniske områder er blandt andet affald, varme, el, vand, og spildevand samt ansatte ved kommunale beredskaber undtaget fra lock out.

 

 

Nødberedskaber:

 

Aarhus Kommune kan indstille til Kommunernes Landsforening (KL), at der etableres nødberedskab på nogle vigtige områder.

 

Se oversigt over nødberedskaber

 

Siden er opdateret den 18. april 2018

 
 

Opdateret: 19.4.2018

Afdeling:

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 20 00 ● CVR-nummer: 55133018

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code