Tilbage til oversigten

Ansøgningsfrist: 01. juni 2020

På Åby Skole er der på mellemtrinnet en ledig stilling pr. 3. august 2020. Stillingen indeholder blandt andet klasselærerfunktion samt dansk og idræt.

Er du en dygtig klasserumsleder i øjenhøjde med eleverne, brænder du for at skabe læse- og skrivelyst hos Åbys skønne mellemtrinselever, og er du garant for en progressiv idrætsundervisning med høj puls, så har vi et spændende stilling, hvor du kan sætte dine kompetencer i spil sammen med engagerede kolleger, børn og forældre. Har du desuden linjefag i madkundskab, vil det også være en styrke.
  
Vi kan tilbyde
  • 655 glade børn og 60 engagerede lærere og pædagoger
  • En gammel, traditionsrig skole beliggende i et dejligt villakvarter i Åbyhøj, som er en forstad til Århus.
  • Et ambitiøst skolemiljø med tradition for åbenhed og tolerance, og som desuden er præget af udviklingsparathed, venlighed og ansvarlighed.
  • En aktiv og engageret forældrekreds
  • Et godt kollegialt miljø med fokus på trivsel og udvikling i selvstyrende team
 
 
Hvis du vil vide mere, så kontakt skoleleder Ole Buskbjerg Thomasen eller pædagogisk leder Anette Skipper på 8713 9999. Se også vores hjemmeside www.aaby-skole.dk,

Ansøgning og bilag med lærereksamen og udtalelser skal fremsendes elektronisk via linket senest mandag den 1. juni 2020. Samtaler afholdes onsdag den 3. juni 2020.
 
 


Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

Leder- og medarbejderroller
I vedlagte link finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune:
https://aarhus.dk/job/den-attraktive-arbejdsplads/

De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement Send ansøgning