Mandag møder 3000 nye elever i aarhusianske skoler

For knap 3000 elever er skoledagen deres allerførste, de begynder i 0. klasse og tager dermed første skridt ind i 10 års skolegang med faglig læring, kammeratskab og udsigten til at blive meget klogere.

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, byder alle elever og forældre velkommen i skole.
”Første skoledag er værd af fejre, så vi hejser Dannebrog. Børn og forældre møder en aarhusiansk folkeskole, som skaber flotte faglige og pædagogiske resultater. Eleverne bliver udfordret af professionelle og engagerede medarbejdere, hvis fornemmeste opgave er at skabe en god skolegang,” siger Bünyamin Simsek.

I forbindelse med skolestarten sætter Aarhus Kommune som vanligt fokus på trafiksikkerheden omkring skolerne, blandt andet gennem kampagnen ”Børn på vej”, som gennemføres i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden.

Samtidig arbejder Aarhus Kommune systematisk med at øge trafiksikkerheden for børn og unge, blandt andet gennem uddannelse af skolepatruljer, færdselsundervisning og cyklistprøver. Desuden er der over de seneste år gennemført 200 konkrete projekter til at forbedre sikkerheden, eksempelvis Kys og Kør-afsætningspladser, gåbusser, trafikheller, fodgængerfelter, skiltning og afmærkning. Endelig er en ny analyse af skolevejene netop på vej til Aarhus Byråd.

Bünyamin Simsek opfordrer derfor alle til at tage hensyn ved skolerne.
”Vi hører nogle gange om trafikanter, der ikke respekterer skolepatruljerne eller forbud mod standsning og parkering. Folk er simpelthen nødt til at få pulsen lidt ned om morgenen, hvor der kan være trængsel ved skolerne. Samtidig vil jeg også opfordre til, at flere børn selv får lært at cykle eller gå i skole fremfor at blive kørt i bil,” siger Bünyamin Simsek.

Ifølge en foreløbig opgørelse begynder 2891 elever i år i 0. klasse i aarhusianske folkeskoler mod 2912 elever sidste år. I alt er cirka 28.900 elever indskrevet fra 0. til 10. klasse.

Yderligere oplysninger:
Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, mobil 2194 7257