Aarhus er nomineret til årets skolebyggeri for andet år i træk

Langenæs Børneby er en ny indskolingsafdeling til Læssøesgades Skole, som samtidig deler tag og hverdag med Langenæs Dagtilbud. I alt 300 børn i alderen 0 til 10 år og 60 medarbejdere har deres gang i den 2.700 kvadratmeter store tilbygning i det centrale Aarhus.

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, glæder sig over, at Aarhus igen er med i opløbet om at have bygget årets bedste skolebyggeri.

”Det er fantastisk, at Aarhus igen er i førerfeltet med skolebyggeri i Danmark. Langenæs Børneby er langt fra klassisk skolebyggeri, men det rummer spændende perspektiver og muligheder i at bo sammen dagtilbud og skole. Jeg er stolt af, at vi kan tilbyde byggeri til børn i Aarhus, som andre finder værd at præmiere,” siger Bünyamin Simsek.

Langenæs Børneby er udvalgt af en jury sammen med fire andre skolebyggerier blandt et rekordstort felt af kandidater. Det er femte gang, at Nohrcon, der blandt andet driver netværk for skolebyggeri, uddeler prisen som årets skolebyggeri.

Louise Schmidt, konstitueret skoleleder på Læssøesgades Skole, siger:
”Vi har skabt helt unikke rammer for fællesskab, sammenhæng og nye samarbejder på tværs af alder og faglighed. Det er jeg glad for, at andre ser værdien af. Børnene og medarbejderne er i fuld gang med at indtage huset og skabe den nye kultur og de nye vaner, som skal præge Langenæs Børneby,” siger Louise Schmidt.

Dagtilbudsleder Ruth Theilmann siger:
”Det er banebrydende, at vi lægger en skole sammen med et dagtilbud og ikke omvendt. Huset bliver et herligt børne- og læringsmiljø for børn fra 0-10 år, hvor dagtilbud og skoler lader sig forme af hinanden og skaber den bedste grobund for børnenes udvikling,” siger Ruth Theilmann.

Børneby Langenæs blev officielt indviet fredag 15. september. Byggeriet er i konkurrence med skolebyggeri i København, Odense, Vanløse og Haderslev. Alle kan stemme på Aarhus-byggeriet, og afstemningen er i gang.

Afstemningen løber frem til 29. september kl. 12.

Vinderen af årets skolebyggeri 2017 kåres konferencen ”Fremtidens skole og læringsrum” 4. oktober 2017 i København.

Fakta om Langenæs Børneby, Aarhus

  • Projekt afsluttet: August 2017
  • Type: Tilbygning
  • Areal: 2.700 kvadratmeter
  • Anlægssum: 46 mio. kr.
  • Bygherre: Aarhus Kommune
  • Arkitekt: Pluskontoret Arkitekter (totalrådgiver)
  • Ingeniør: Orbicon