Ungebyråd i charmeoffensiv på Aarhus-skoler

De unge politikere stiller sig populært sagt op på sodavandskassen for at fortælle jævnaldrende om det spændende og indflydelsesrige arbejde i Aarhus’ Børne- og ungebyråd.

Målet med kampagnen er blandt andet at synliggøre, at det ungdomspolitiske arbejde blomstrer året rundt og ikke kun i forbindelse med de årlige valgkampagner i efteråret.

”Vi glæder os helt vildt til at fortælle unge i Aarhus om vores politiske arbejde. Mange unge ved ikke, hvor stor indflydelse vi har på at sætte unges ønsker højt på dagsorden i Aarhus. Derfor glæder vi os også til at høre, hvad eleverne selv har af idéer, som vi kan tage med tilbage til byrådssalen – vi er jo deres talerør,” siger børne- og ungeborgmester Karim Kaddoura.

Ideen til kampagnen er de unges egen, og den får økonomisk støtte fra Børn og Unge. Rådmand Thomas Medom påpeger da også betydningen af de unges politiske arbejde.

”Demokrati er ikke noget, der er faldet ned fra himlen. Hvis ikke, der er nogle, der engagerer sig i det, forsvinder det igen. Derfor er det stærkt, at Børne- og ungebyrådet har ambitioner om at engagere flere, og jeg kan kun støtte intentionerne om at udbrede kendskabet til arbejdet,” siger Thomas Medom.

Kickoff for kampagnen er mandag 16. april kl. 13.00 på Frederiksbjerg Skole. Her vil medlemmer af Børne- og ungebyrådet præsentere sig for skolens 13 – 17-årige i sjette, syvende og ottende klasse sammen med rådmand Thomas Medom.

Yderligere oplysninger

  • Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 27 51 79 61
  • Karim Kaddoura, børne- og ungeborgmester, 22 84 15 02, eller gennem Århus Ungdommens Fællesråd: www.ungebyraad.dk