Rådmand: Stop nu med at dele krænkende film

Senest er fire unge fra det nordlige Aarhus sigtet for at dele børneporno, og sagen er ikke enestående.

”Stop nu med at dele de krænkende film. Gør i stedet som politiet opfordrer til: Slet materialet med det samme. Deling af digitale film kan have kæmpestore konsekvenser både for ofre og gerningsmænd. Det gælder både følelsesmæssigt og retsligt. Derfor må vi alle her og nu gøre, hvad vi kan, for at stoppe de digitale krænkelser,” siger Thomas Medom.

God digital adfærd har gennem flere år været på dagsordenen i blandt andet skoler, fritids- og ungdomstilbud og i Aarhus Kommunes dialog med forældre. Senest er kommunens beredskab i sager om seksuelle krænkelser i efteråret opdateret i forhold til online-overgreb. Og så sent som mandag i denne uge var der møde i en ny tværfaglig indsats, der skal styrke og målrette indsatserne imod online-overgreb.

Samtidig har Thomas Medom taget initiativ til, at der inden vinterferien sendes en videnspakke ud til alle skoler samt fritids- og ungdomsskoletilbud med vejledning til, hvordan ledere og medarbejdere skal forholde sig. Samtidig vil rådmanden sikre, at den viden bliver delt gennem ledelseslinjen i Børn og Unge.

”Den digitale udvikling går så stærkt, at vi på trods af et robust beredskab og gode, forebyggende tiltag har behov for at ruste os yderligere. Men jeg minder også om, at skoler og fritidspædagogiske tilbud ikke kan løse de digitale udfordringer alene. Derfor vil jeg også tage udfordringerne op med forældrebestyrelser og sætte det på dagsordenen til vores kommende dialogmøder,” siger Thomas Medom.

Yderligere oplysninger:
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 27 51 79 61