Aarhus støtter børns indsamling til udsatte børn og unge

Det samlede beløb afleverer vinderne af konkurrencen ved Danmarks Indsamling på Dokk1 den 3. februar. Det er Børn og Unge i Aarhus Kommune, der har taget initiativ til konkurrencen, hvor alle børn og unge kan afprøve rollen som frivillige og gå sammen om en sag til gavn for udsatte unge.

I 2018 har Børn og Unge fokus på børn som frivillige og på at vise nemme og sjove veje til at blive del af et fællesskab. Aarhus-rapporten om Frivillighed viser, at hver anden ung, der endnu ikke er frivillig, gerne vil være det - blot man spørger.

Rådmand for Børn og Unge Thomas Medom siger:
”Indsamlingen er en god anledning til at hjælpe andre, og jeg vil opfordre alle til at gøre en lille eller stor indsats - alt gælder, for det tjener et godt formål. Børn uden hjem er nogle de mest udsatte børn, man kan forestille sig. Jeg tror, vi alle kan sætte os ind i, hvordan det vil være at leve uden mor, far eller uden tag over hovedet. Mit håb er, at vi kommer til at hjælpe så mange som muligt,” siger Thomas Medom.

Danmarks Indsamling og Frivillighovedstaden

Årets landsdækkende Danmarks Indsamling foregår i år på Dokk1 i Aarhus. På frivillighovedstadens hjemmeside kan børnene tilmelde sig og følge med i hvor meget andre hold har samlet.

Alle deltagere i konkurrencen inviteres til at vinke til hele Danmark fra trappen ved Dokk1 når indsamlings-showet starter 3. februar. Vinderne overrækker det samlede beløb til værterne Lise Rønne og Christian Degn og bliver interviewet til TV.

Følg børn og unge, der allerede har meldt sig

Oplev for eksempel Pop-up Café ved Skansen hus og have, Velgørenhedsløb med Klubben Holme Søndergård eller Bogmesse med 3.Z på Tilst Skole.

danmarksindsamling.dk
frivillighovedstad.dk

Yderligere oplysninger:

Rådmand for Børn og Unge Thomas Medom M: 2751 7961, E: thomas.medom@aarhus.dk
Anders Probst-Jensen, projektleder, M: 2920 9978, E: apjen@aarhus.dk

Vil du se hvordan frivilligheden ser ud i Aarhus og Midtjylland? Vær med til Åbningsfest for Europæisk Frivillighovedstad 2018 i Ridehuset og mød ca. 100 frivillige fællesskaber, fed musik med Total Hip Replacement, De Splittergale og overraskelser. Tid: 21. januar kl. 14 til 17.

Program på www.frivillighovedstad.dk