Kronprinsessen åbner Europæisk Frivillighovedstad 2018

Ugen igennem fra mandag 15. til søndag 21. januar er der arrangementer om frivillighed rundtom i Aarhus, og på selve åbningsdagen 21. januar flytter rigtig mange frivillige foreninger ind i Ridehuset og viser deres aktiviteter frem.

Sidst på dagen er der officiel åbningsceremoni på Aarhus Rådhus med protektor for Europæisk Frivillighovedstad 2018, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen, samt borgmester Jacob Bundsgaard og regionsformand Anders Kühnau.

Europæisk Frivillighovedstad kommer lige efter kulturhovedstadsåret, som på mange områder skabte store resultater takket være frivillighed, mener borgmester Jacob Bundsgaard:

”Frivillighed ligger i rygraden på danskerne i lige så høj grad som kulturen er indarbejdet i os. Det handler om, at vi er vant til at hjælpe hinanden og engagere os hele tiden. Som frivillighovedstad hylder vi frivillige og vil samtidig skabe bedre samspil organisationer, foreninger, erhvervsliv og kommune imellem. Det skal være nemt, sjovt og tilgængeligt at være frivillig, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

I løbet af 2018 bliver der holdt flere anerkendelses-arrangementer, blandt andet et folkemøde for frivillighed.

I ugen op til åbningen sker en lang række arrangementer i hele Aarhus og regionen - der er blandt meget andet fællesskabssuppe og kaffe på 12 lokalcentre. Flere foreninger inviterer til samtalesalon og musik og vandreture i skoven.

På åbningsdagen er Ridehuset fyldt med foreninger og frivillige, som viser, hvad du kan deltage i. Skuespiller Flemming Jensen binder trådene sammen. Rappere fra Gellerup optræder, børnekor synger, der er mad fra Smag a la Gellerup, Skraldecafeen og meget mere.

Fakta

Aarhus er af organisationen European Volunteer Centre udnævnt til at være europæisk frivillighovedstad i 2018. Titlen gives til kommuner og byer, som gør en særlig indsats for at fremme frivillighed og skabe gode vilkår for dem, der gerne vil være frivillige.

Aarhus har fået titlen, fordi kommunen har vedtaget en medborgerskabspolitik, som der løbende følges op og måles på. Der ud over fremhæver juryen bag europæisk frivillighovedstad, at der i Aarhus er en god kontakt mellem kommune, kulturliv og sociale velfærdsområder, hvor frivillige i høj grad sætter dagsordenen for, hvordan kommune og civilsamfund samarbejder.

Titlen som Europæisk Frivillighovedstad overtager Aarhus i 2018 fra den irske by Sligo.

Året er anledning til at synliggøre og anerkende de mange initiativer og aktiviteter, som borgere, foreninger og organisationer hver dag skaber med lokalt engagement, dedikation og fællesskaber om store og små interesser.

Vedr. åbningsugen: Se arrangementer på www.frivillighovedstad.dk
Vedr. åbningsdagen: Ridehuset kl. 14-17 og Aarhus Rådhus kl. 17-20.45

Akkreditering for pressen:

For at få mulighed for at overvære den officielle åbning på Aarhus Rådhus søndag 21. januar skal journalister og fotografer akkrediteres – til mail: nbj@aarhus.dk senest fredag 19. januar kl. 10.

Presseprogram:

Senest onsdag 17. januar udsendes presseprogram med angivelse af pressens muligheder, pools mm i forbindelse med den officielle åbning på Aarhus Rådhus.

Pressekontakt:

Niels Buch Johannsen, pressechef, Borgmesterens Afdeling, Aarhus Kommune
Tlf. 51576716 mail: nbj@aarhus.dk