Fremtidens skoletoiletter indvies i Aarhus

De nye skoletoiletter er resultatet af et udviklings- og innovationsprojekt, hvor eksperter og praktikere forsøger at afdække nye teknologier, så et besøg på skoletoilettet ikke længere skal opleves som ubehageligt. Viden om blandt andet lys, lyd, dårligt sigtekorn, gode vaner og motivation er derfor taget i brug.

”Der skal ikke meget til, før skoletoiletter får et dårligt ry, selv på skoler med nye helt toiletter opleves et toiletbesøg ikke altid rart og trygt. Derfor glæder jeg mig til at se projektet på Sølystskolen, som er et målrettet forsøg på at komme 360 grader rundt om et vellykket toiletbesøg – også for den næste i køen,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

De nye toiletter er blandt andet udviklet i samarbejde med Dansk Center for Undervisningsmiljø, der vil evaluere projektet i forhold til elever, medarbejdere og forældre. Samtidig kan centeret i kraft af sin nationale position være med til at udbrede kendskabet til de aarhusianske resultater.

Projektet på Sølystskolen er for indskolingen. Senere følger projekter på et par andre skoler for mellemtrinnet samt udskolingen, hvor innovationen tænkes ind i planlagte renoveringer af skoletoiletterne.

Fremtidens Skoletoiletter indvies ved en lille højtidelighed af Thomas Medom fredag 8. juni kl. 12.00 på Sølystskolen, Egå Havvej 5, 8250 Egå. Pressen er velkommen.

Program (pdf)

Yderligere oplysninger:
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 27 51 79 61