Medom hilser børn fra lukningstruet skole velkommen

Ministeriet har været særdeles kritisk over for en række forhold på skolen, blandt andet kønsopdelt undervisning, censur af lærebøger, hvor sider om seksualundervisning systematisk er revet ud, og lærere, der ikke har talt dansk eller har deltaget i såkaldte sharia-råd.

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus, glæder sig over ministeriets skridt, selv om det aldrig er rart for børn, når deres skole er truet af lukning.
”Der er ingen børn i Aarhus, der skal undervises af lærere fra shariaråd, i redigerede biologibøger eller under kummerlige forhold i de praktiske og kreative fag. Jeg synes, det er glædeligt at ministeriet nu er skredet til handling og viser konsekvensen af det skærpede tilsyn, skolen har været under. Det er et nødvendigt skridt, der er taget på baggrund af nogle forhold, der har været mistanke om længe,” siger Thomas Medom.

Rådmanden forsikrer om, at Aarhus Kommune vil tage godt imod de ca. 150 elever fra Lykkeskolen, hvis den ender med at lukke.
”Det vil være en svær og trist nyhed for eleverne, hvis deres skole lukker, og deres forældre skal vælge et nyt skoletilbud til dem. Vi både kan, skal og vil modtage eleverne, og vi vil selvfølgelig også tage hensyn til, at deres skoleskift vil ske på en tung baggrund,” siger Thomas Medom.

Lykkeskolen har ifølge ministeriet frist til 21. juni til at komme med indsigelse, hvorefter ministeriet træffer sin endelige afgørelse.

Yderligere oplysninger:
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 27 51 79 61