700 elever konkurrerer om bedste ideer og grøn teknologi

Dysten foregår ved Projekt Edison i Aarhus, der i 2018 samler rekordmange elever fra 6. og 7. klasse til den lokale finale. Her kulminerer et læringsforløb for elever og inspirations-camp for lærere ved en konkurrencedag, hvor dommere fra læreruddannelsen VIA UC og studerende fra Erhvervsakademiet giver feedback til eleverne på ideer og prototyper. Vinderne går videre til Edison Landsfinalen i Fredericia 15. november.

Varmt tema: Grøn omstilling
I et år med varmerekorder og et minimum af nedbør er temaet ”Grøn Omstilling” et varmt emne, og deltagerne fra 6. og 7. klasser i Aarhus skal f.eks. præsentere friske forslag til affaldssortering, mindre madspild og sikring mod oversvømmelser. Eleverne skal samtidig vise deres forståelse for teknologi, innovation og ung-til-ung formidling. Og så sætter de ellers fagligheden i spil og samler erfaringer med at skabe noget konkret med værdi for andre.

Om:

  • I alt deltager et rekordstort antal på ca.10.000 elever fra hele landet i læringsforløbet Edison
  • Indsatsen 'Grøn omstilling' er også del af byrådets klimaplan for at nå i mål med at Aarhus bliver CO2-neutral i 2030. Den udmøntes i et 3-årigt samarbejde mellem Klimasekretariatet og Børn og Unge om at bidrage til, at alle børn og unge udvikler sig til at blive fremtidens grønne borgere - med øget bevidsthed og kompetencer til at involvere sig i bæredygtige forandringer af samfundet
  • Bag Edison står Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Børn og Unge samt VIA UC og Erhvervsakademi Aarhus

Tid: 27. september kl. 8.30-15.30

Sted: VIA UC, VIA Aarhus Campus C, Ceres Byen 24, 8000 Aarhus C, bygning A, lokale A.1.03

Læs mere om Projekt Edison

Kontakt
Line Stald, Børn og Unge, Pædagogisk Afdeling
Mobil: 41848675
Mail: stlin@aarhus.dk