Bavnehøj Skole vil sætte fut i Kolt-Hasselager med en ny Fællesskabsdag

Fællesskabsdagen vil med spændende boder og aktiviteter danne udgangspunkt for et nyt sammenhold mellem borgere, foreninger, erhvervsliv, institutioner og Bavnehøj Skole i området Kolt-Hasselager. 

 

Vi vil synliggøre de mange muligheder, som generationerne har sammen i vores lokalområde. Skolen skal ses som en magnet, hvor alle tråde fra lokalområdet samles og smeltes sammen til én enhed. Fællesskabsdagen har til formål at hylde frivillighed og engagement og målet er at generere frivillige til skolen og andre fællesskaber i området
Pædagogisk leder, Rasmus Dalager Jørgensen

 

Glæde og fællesskab er to vigtige nøgleord for Bavnehøj Skolens deltagelse i projektet, fordi de to begreber er del af værdigrundlaget for skolen. Derfor har de fokus på, at eleverne skal indgå i positive fællesskaber. 

Vi vil give de unge oplevelsen af, at de kan gøre en forskel for andre. De unge skal få øje på, at det skaber glæde hos en selv og andre at give og modtage frivillighed. Vi vil have de unge til at mærke den synergieffekt, der er ved, at man hjælper hinanden
Cecilie Blaabjerg, lærer for 3. årgang.


Børnene vil gøre en forskel
Også eleverne ser frem til at opleve, hvordan man kan hjælpe hinanden og gøre en forskel for andre. Undervisningen er bygget op om venskabsklasser, så blandt andet 3. og 8. årgang arbejder sammen.

Vi er til daglig adskilt fra de små, så det er rart at kunne være sammen. De ser op til én og det er fedt at se, når de er stolte over, at de kan noget
Veronica Brix, 9.B.


Desuden har eleverne en klar forventning om, at de får mere viden om, hvad der sker ude i lokalområdet ift. idrætsforeninger og klubber.

Jeg håber, at projektet vil åbne mine øjne for, at der er mere at lave her i lokalområdet. Ofte er det også de samme forældre, der melder sig frivilligt. Hvis vi gør opmærksom på, at man kan melde sig til andet end fodbold, så er der nok flere, der har lyst
Nikoline Skov Jørgensen, 9.B.


Bavnehøj Skole forventer, at Fællesskabsdagen bliver en fast fællesskabende tradition i Kolt/Hasselager.

Deltag i aktiviteter på Fællesskabsdagen

  • Rodeotyr, hoppeborge og motorikbane
  • Bandet 'Ven-skaberne'
  • Madområde med boder og foodtrucks
  • 3 fodboldkampe i samarbejde med den lokale fodboldklub – herunder besøg af Chris Christoffersen
  • Boder fra hver årgang
  • Rekruttering af nye frivillige til skolen – herunder læsetanter/-onkler

Pressen er velkommen i løbet af ugen og til Fællesskabsdagen.

Deltagere i Frivillighedsprojektet 'Børn og unge som frivillige medborgere'

Bavnehøj Skole, Holme Rundhøj Dagtilbud, Frederiksbjerg Børnehus, Viby Skole, Beder Skole, Hjortshøj Dagtilbud og Virupskolen.

Baggrund
Fællesskabsdagen er del af en ny Frivilliguge i Aarhus, hvor børn og unge, vuggestuer, børnehaver og skoleklasser i hele Aarhus Kommune arbejder med medborgerskab og fællesskab. Frivilligugen er del af Frivillighedsprojektet 'Børn og Unge som frivillige medborgere'.

I hele uge 39 arbejder alle elever på Bavnehøj Skole ud fra inspiration fra Frivillighedsprojektet med aktiviteter, der bygger op til Fællesskabsdagen den 29. september kl. 10.00-13.30, hvor alle er inviteret.

Læs mere på frivillighovedstad.dk


Yderligere information
Rasmus Dalager Jørgensen, pædagogisk leder på Bavnehøj Skole,
rdj@aarhus.dk eller 41856262