Flere forældre skal vælge folkeskolen

Det mener Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, og Cecilie Harrits, formand for Skole og Forældre Aarhus, som har fælles ambitioner om at få flere forældre til at vælge folkeskolen til deres børn.

De seneste par år har andelen af elever i folkeskolen i Aarhus været enten status quo eller svagt stigende, trods en ellers faldende andel gennem et par årtier. Den positive udvikling ønsker Thomas Medom og Cecilie Harrits at holde fast i.

”Vi siger velkommen til alle nye elever, der går gode år med nye kammerater, læring, fællesskab og oplevelser i møde. En særlig velkomst vil vi også gerne give til de nye forældre, der har valgt folkeskolen. De har valgt en skole, en tradition og et fællesskab til, som er en helt afgørende grundpille i Danmark,” siger Thomas Medom.

Folkeskolen er generelt i fin form, men konstant udsat for kritik, nye ønsker og nye krav, og det giver nogle gange uberettigede ridser i lakken. Folkeskolen bør være folkets skole, og det er den kun, hvis vi udvikler, styrker den og ikke mindst engagerer os i den bredt.
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

Også formand for Skole og Forældre Aarhus, Cecilie Harrits, siger velkommen i folkeskole:

”Skolerne skal tage rigtig godt imod de nye elever, og give dem en tryg og god start på deres nye skoleliv. Og så skal vi alle sammen også passe godt på dem i trafikken i de kommende uger. I et større perspektiv er det vigtigt, at vi har en stærk folkeskole, hvor børn leger og lærer sammen på tværs af forskelligheder. Folkeskolen er en kerneinstitution i vores samfund, og i Skole og Forældre Aarhus er vi glade for at byde nye forældre velkommen i folkeskolens fællesskab. Vi er mange, der er glade for vores børns skole og håber, at vi kan bidrage til at få flere til at vælge den lokale folkeskole. Det fortjener den,” siger Cecilie Harrits.

Skole og Forældre har indgået en partnerskabsaftale med Børn og Unge om blandt andet at få flere til at vælge folkeskolen.

Yderligere oplysninger

  • Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, mobil 2751 7961
  • Cecilie Harrits, formand Skole og Forældre Aarhus, mobil 2840 5030