Medom: Alt andet end dispensation fra ghettoplan ville være tudetosset

Reglerne er en følge af den såkaldte ghettoplan fra Folketinget. De ville fra nytår blandt andet betyde, at kun 30 procent af nye børn i de pågældende institutioner måtte have bopæl i de udsatte områder. Dermed risikerede afdelingerne langsomt at blive tømt for børn og medarbejdere, mens kommunen skulle finde andre alternative pladser til børnene uden for de udsatte boligområder.

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, har selv været i ministeriet for at tale kommunens sag og er tilfreds med dispensationen.

Det ville være tudetosset, hvis vi skulle lukke nye og velfungerende vuggestuer og børnehaver med dygtige medarbejdere og tilfredse forældre. Det ville været gået hårdt ud over børnenes hverdag, og det ville stride direkte imod Aarhus’ ambitiøse og fremskridtsrige initiativer for at omdanne de udsatte boligområder til attraktive bydele. Jeg er derfor glad for dispensationen, selv om den kommer meget sent.
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

Aarhus Kommune havde i alt søgt dispensation for 17 dagtilbudsafdelinger, men har fået dispensation for 16. Den sidste afdeling ligger allerede så tæt på de 30 procent af børn med bopæl i et udsat område, at den ifølge Børne- og Undervisningsministeriets vurdering ikke falder inden for rammerne af dispensationen. Samtidig er dispensationen givet for fem år og ikke 10 år, som Aarhus Kommune havde ønsket.

Jeg havde gerne set, at vi havde fået dispensation endnu længere, men her og nu tager jeg afgørelsen til efterretning. Den giver en vis arbejdsro og tryghed for forældre og medarbejdere, som selvfølgelig har ventet spændte på ministeriets afgørelse
Thomas Medom

Se ministeriets afgørelse:

Yderligere oplysninger

Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 27 51 79 61