Ny aftale skal styrke skolers samarbejde med forældre i Aarhus

Aftalen, der onsdag er underskrevet af Cecilie Harrits, formand for Skole og Forældre Aarhus, og Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, understreger betydningen af et stærkt skole-hjem-samarbejde for at skabe gode rammer for børns faglige, sociale og personlige udvikling. Aftalen pointerer også det fælles mål om at skabe den bedste skole for alle børn.

Parterne tilkendegiver i aftalen blandt andet at ønske tidlig inddragelse, åbenhed, samarbejde og dialog, også når der skal træffes vanskelige beslutninger. Aftalen forpligter ligeledes parterne på at arbejde for at flest mulige aarhusianske forældre tilvælger folkeskolen, ligesom indsatsen for rekruttering og kompetenceudvikling af forældre i skolebestyrelserne skal styrkes.

Som forældre er vi ekstremt vigtige samarbejdspartnere for skolerne og for udviklingen af hele skoleområdet. I aftalen ligger en gensidig forpligtelse til at søge dialog og samarbejde for at nå fælles mål, som vi ser som meget positiv. Aftalen sikrer, at forældrene i højere grad bliver inddraget og hørt.
Cecilie Harrits, formand for Skole og Forældre Aarhus

Rådmand Thomas Medom er også meget tilfreds med det håndslag om endnu tættere samarbejde med forældrene, som nu er givet.

Vi har brug for engagerede forældre, der er afgørende for at gøre deres børns skoler endnu bedre. Først og fremmest i hverdagen, men også i skolebestyrelserne og i lokalområderne, hvor forældre i høj er med til at skabe fortællingen om folkeskolen.
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge

Samarbejdsaftalen vil blive udmøntet via konkrete samarbejder og projekter inden for aftalens tre fokuspunkter. Aftalen er gældende fra dags dato til 31. december 2021, hvorefter parterne drøfter om der er behov for justeringer i formål eller fokuspunkter.

Se samarbejdsaftalen (pdf) 

Yderligere oplysninger:

  • Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, 2751 7961
  • Cecilie Harrits, formand for Skole og Forældre Aarhus, 2840 5030